MOŽETE LI ZA 30 SEKUNDI PRONAĆI GREŠKU NA SLICI: Samo genijalci uspiju

Kao i naše tijelo i naš mozak zahtijeva redovne treninge.

Bez stalne mentalne vježbe, pamćenje se pogoršava, gubimo koncentraciju i postajemo manje pažljivi.

Mozak možete trenirati sami uz razne mozgalice i zagonetke, a zabavnije je sa prijateljima. Možete se takmičiti u  tome ko će brže pronaći odgovor.

Evo jedne zagonetke.

Pogledajte sliku i odgovorite na pitanje: Šta ovdje nije u redu?

Ne žurite, dobro pogledajte sliku.

Da li vidite kakvu grešku je umjetnik napravio?

 

 

ODGOVOR:

Dim koji izlazi iz dimnjaka i balon djevojčice trebali bi ići u istom smjeru s vjetrom. Ovdje je umjetnik napravio grešku.

 

BONUS:

Moj mačak je bio izuzetno mnogo vezan za mog tatu, bili su nerazdvojni. Tata je umr0 pre dve nedelje i mačak stalno šeta od kreveta gde je tata proveo poslednje dane života do stolice u dvorištu na kojoj je tata zadnjih pet godina pio prvu jutarnju kafu sa njim u krilu. Vidi se da mu fali. Listajući telefon u potrazi za tatinim slikama, naletim i na klip od prošle godine gde smo tata i ja završili fasadu kuće pa smo sve to snimili da bih poslao sestri koja ne živi sa nama. U tom klipu dobrih dvadesetak sekundi se čuje tata kako zove mačka da mu da da jede i dok mu sipa granule priča sa njim. Izvukao sam taj deo snimka u audio formatu, prebacio ga na moj telefon i pustio mačku. On je počeo da prede, da mjauče onako kako bi to obično radio kada vidi tatu i posle nekoliko ponavljanja snimka legao je na telefon i zaspao. Ne mogu da prestanem da plačem dok ovo pišem.

—-

Pre par godina išla sam sa dečkom, njegovim drugom i devojkom tog druga u drugi grad da se prošetamo, večeramo i ostavimo mog dečka tamo jer je imao nešto par dana da obavlja za posao. Dakle vraćamo se uveče nazad dečkov drug (koji vozi), njegova devojka i ja. Inače smo se uvek dobro slagali, ali smo se u putu posvađali oko neke glup0sti. Ta devojka je počela da viče na mene kao poludela i rekla svom dečku da zaustavi auto i izbaci me napolje. Da skratim priču, ostala sam sama u mrkli mrak u pola noći, morala sam zvati roditelje da dođu po mene. Moj dečko i ja sa tim ljudima više ne razgovaramo, naravno, ali mene nikada neće proći neverica od toga što se desilo.