Od vrapca koji je uplašio orlove do finala „Zvezda Granda“: Kako je otac Đule Drini odredio sudbinu svojoj mezimici

Od vrapca koji je uplašio orlove do finala „Zvezda Granda“: Kako je otac Đule Drini odredio sudbinu svojoj mezimici

Kada se pre devet meseci pojavila na Grandovoj sceni i pustila glas, nije bilo sumnje da će Đula Drini daleko da dogura u takmičenju, a ove subote 8. juna boriće se za pobedu u „Zvezdama Granda“ pod rednim brojem 12.

Šemsina naslednica, kako je mnogi opisuju, ima 24 godine i poreklom je iz Cazina gde odrasla sve dok se nije udala i napustila porodični dom.
Kada se slatka plavušica pojavila u „Zvezdama Granda“ niko nije očekivao da čuje tako moćan vokal koji je žiri tada ostavio bez teksta.

– Kad je vrabac pustio glas, orlovi odleteše, svaka čast– pohvalio je tada Đorđe David.

Pored autentičnog vokala, Đula je prepoznatljiva i po neobičnom imenu koje nostril, a na koje je izrazito ponosna.

-Ime Đula mi je dao otac. Inače, nosim ime moje nane, a u prevodu znači ruža. Ponosna sam na svoje ime jer je jedinstveno, unikatno. Nikad ga se nisam stidela, volim ga jer je zvučno, lako se pamti, a mislim da ne postoji nijedna Đula na estradi. U narodnoj muzici nijedna pevačica se ne zove Đula, tako da smatram da je to moja prednost– istakla je takmičarka za Grand.

Đula je još od detinjstva volela da peva, a u njen talenat uverio se i njen otac koji je takođe u muzičkim vodama i koji joj je velika podrška na njenom muzičkom putu.

-Moj otac svira sa mnogo zvezda kao što su Šemsa Suljaković, Kemal Malovčić i Osman Hadžić, pa sam i ja u tim vodama. Da, nasledila sam talenat od njega, evo ima već šest godina kako se bavim pevanjem-otkrila je pevačica.

Pored porodice, najveća podrška joj je suprug zbog koga se nakon udaje preselila u Švedsku.

-Inače živimo u Švedskoj, to možda niste znali, ja sam tu sada zbog takmičenja i nastupa koje imam. Mnogi kažu da je Švedska mnogo depresivna i hladna zemlja, ali ja se ne slažem. Što se tiče vremena, jeste tako, ali ja volim da sam u kućnoj atmosferi, volim da odmaram i da sam u opuštenom izdanju. Muž živi u tamo, kada sam se udala, tada sam se preselila. On je inače poreklom iz Crne Gore, mogu da kažem da sam Crnogorska snajka, odlično su me prihvaliti i imam veliku podršku i od njih – kazala je ona i otkrila kako je upoznala čoveka svog života:

-Imala sam jedan nastup u Švedskoj sa Osmanom Hadžićem, on je radio kao obezbeđenje, čuvao me je tu noć i od tada me čuva– ispričala je za Grand.
Iako je mlada, Đula se ostvarila i u ulozi majke, a ćerkica Alina je često dolazila da prati mamu u „Zvezdama Granda“ i njen je najveći ponos.

Kada se prijavila za emisiju, Đula je imala samo jednu želju – da bude u timu Dragana Stojkovića Bosanca što joj se i ostvarilo, a od prvog trenutka znala je da je on pravi mentor za nju.

-I više nego zadovoljna odabirom mentora. Bosanca sam baš zavolela, što se moglo videti u emisiji, a i on mene takođe. Baš je lako raditi s njim. Naravno, on je moja najveća podrška i nagovorio me da se prijavim- otkrila je Đula za Grand.