VEČERAS VELIKO FINALE TAKMIČENJA “NIKAD NIJE KASNO”: Par sati pred početak procurile sve informacije, oni se bore za pobjedu

VEČERAS VELIKO FINALE TAKMIČENJA “NIKAD NIJE KASNO”: Par sati pred početak procurile sve informacije, oni se bore za pobjedu

Ovo muzičko takmičenje obožavaju sve generacije. Poznato je po pružanju starijim osobama da pokažu svoje talente.

Večeras je finale muzičkog takmičenja “Nikad nije kasno” u kome se 12 takmičara bore za pobjedu.

Kao i prethodnih godina i ove sezone će biti izabrana tri pobjednika, a ko će to biti zavisi od stručnog žirija, SMS glasova publike, kao i od Fejsbuk glasača.

Finalisti su: Arman Morankić, Miroslav Mišić , Nevenka Vukosav, Sašo Bašeski, Ivana Đorđević, Muharem Hamzakadić, Ružica Čavić, Srđan Stefanović Srle, Selma Čavkić, Oliver Kostić, Sabina Kasumović i Miloš Radić.

U finalu od 21h, veterani pjevaće uživo uz pratnju orkestra “Nikad nije kasno”, a domaćini će, kao i do unhappy, biti Dragana Katić i Žika Jakšić.

Voditeljka Dragana Katić je ispričala kako se takmičari ponašaju kada se kamere ugase.

– Vidim ih u šminkernici dok se spremaju i uživam gledajući koliko se oni raduju tim tek stečenim poznanstvima, na koji način funkcionišu, kako se dogovaraju… Tu negde i vidiš da ova emisija ima divnu toplu ljudsku misiju, i da prosto vraća na neke stvari koje smo mi u poodmaklim godinama možda i zaboravili. Ali oni između sebe na neki savršen način hendluju ta svoja poznanstva, druženja, i gledam ih, kao neki djevojčurci su, tinejdžeri koji su se našli – ispričala je Dragana za “Grandonline”.

Diskvalifikacija u takmičenju “Nikad nije kasno”

Podsjećamo, ove sezona je dvojica takmičara diskvalifikovano. U neobičnom obratu događaja, dvojica polufinalista muzičkog takmičenja “Nikad nije kasno” suočila su se sa diskvalifikacijom zbog otkrivenih nepravilnosti u glasanju publike putem Fejsbuka. Ovo popularno takmičenje, poznato po pružanju šanse starijim pjevačima da pokažu svoj talenat, suočilo se sa prvom velikom aferom ove vrste.

Naime, Miloš Radić Šeš, takmičar koji je prema zvaničnim rezultatima dobio najviše glasova publike na Fejsbuku, plasirao se u finale, dok su dvojica njegovih kolega diskvalifikovana zbog ozbiljnih malverzacija. Voditelj i autor emisije, Žika Jakšić, oglasio se ovim povodom saopštenjem koje je izazvalo veliku pažnju javnosti.

– Draga naša publiko, analizom polufinalnog glasanja na Fejsbuku je utvrđeno da su se dva kandidata služila hakerskim servisima za vještačko generisanje glasova uz korišćenje nedozvoljenih VPN servisa. Analizu glasanja je na naš zahtjev uradila Švajcarska firma NTH Media koja je od Fejsbuk platforme dobila detaljan izvještaj o svakom glasu koji je pristigao sa detaljnim opisom vremena, zemlje, provajdera i IP adresom odakle je stigao. Diskvalifikacijom tih glasova smo dobili i novog pobjednika glasanja koji je regularno osvojio najveći broj glasova, a to je Miloš Radić Šeš kome od srca čestitam na zasluženom ulasku u finale! – stoji u saopštenju.

Kako je Žika Jakšić objasnio, dvojica diskvalifikovanih takmičara su koristili hakerske usluge za generisanje lažnih glasova. Ovi glasovi su dobijeni korišćenjem VPN servisa, koji su omogućili promenu IP adresa kako bi se glasovi činili legitimnim. Ova sofisticirana metoda manipulacije otkrivena je kroz detaljnu analizu koju je sprovela švajcarska firma NTH Media, specijalizovana za digitalnu bezbjednost i analizu podataka.

Ovo je prvi put da se ovakva situacija desila u emisiji “Nikad nije kasno”, koja je poznata po fer i poštenom takmičenju. Ovaj incident je izazvao šok među fanovima, ali je i naglasio važnost očuvanja integriteta glasanja u takmičenjima. Jakšić je dodao da će se ubuduće preduzeti dodatne mjere kako bi se osiguralo da takmičenje ostane transparentno i pošteno za sve učesnike.

Iz organizacije kažu da će ova emisija nastaviti da pruža prilike talentovanim pjevačima starijih generacija i promovisati njihove vještine i rad. Na kraju, novi polufinalista Miloš Radić Šeš, koji je pošteno osvojio najveći broj glasova publike, dobio je zasluženo priznanje i priliku da se takmiči u finalu, što je pobudilo optimizam i vjeru u fer igru među učesnicima i gledaocima.