“NEKIM ČUDOM SAM SE IZVUKAO”: Dino Merlin progovorio o lošem zdravstvenom stanju

“NEKIM ČUDOM SAM SE IZVUKAO”: Dino Merlin progovorio o lošem zdravstvenom stanju

Dino Merlin svoju karijeru gradio je isključivo na muzici, te se o njegovom privatnom životu ne zna puno u javnosti, međutim, jednom prilikom govorio je o teškom periodu kroz koji je prolazio.

Dino je ispričao da je bio u teškoj depresiji, a za to je tada znalo svega nekoliko njegovih najbližih ljudi. Dugo se u javnosti nije znalo ništa o njegovoj bolesti, sve do trenutka kada je bosansko-hercegovački umjetnik odlučio da sve da ispriča.

foto: Dino Soldin

Pjevač je svojevremeno prolazio kroz toliko težak interval da je želio da odustane od muzike, kako on kaže, bilo mu je isto život ili smrt.

U jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam jednu tešku depresiju. To ne bih poželio nikome. To se manifestovalo tako da sam bio nizašta – govorio je tada pjevač na HRT.

Apsolutno me ništa nije interesovalo, meni je bilo isto i život i smrt. Jednostavno sam samo bio biljka. To je bio interval kada sam htio da napustim muziku i svašta je meni tada padalo na pamet, ali eto, nekim čudom sam se izvukao – ispričao je Merlin tom prilikom.

Dino Merlin
foto: Damir Dervišagić

– Odlučio sam nastaviti i 2000. godine snimio sam album ‘Sredinom’, na koji sam jako ponosan – dodao je muzičar.

Uz podršku supruge Amele sa kojom ima dvoje djece, kćerku Naidu i sina Hamzu, prebrodio je teške trenutke, te je danas posvećen porodici i poslu.

Blic