Home / Info / Kratak test: Otkrijte šta nedostaje vašem telu, koja bolest vreba i sasecite je u korenu!

Kratak test: Otkrijte šta nedostaje vašem telu, koja bolest vreba i sasecite je u korenu!

Ako u telu nedostaje nekih supstanci, ono počinje da daje alarmantne signale

Evo kako na jednostavan način, u kućnim uslovima proverite svoje zdravlje:

Nedostatak selena u organizmu:

Nedostatak selena (Se) utvrđuje se pomoću vodonik-peroksida (hidrogena). Test se vrši na prstima. Koža treba da bude čista i suva: dobro operite ruke pre dijagnoze i nakon 10 minuta sprovodimo test. Nanesite 3% rastvor hidrogena na jagodice. Uz dovoljnu količinu ovog mikroelementa, neće se desiti izbeljivanje, ako nemate dovoljno selena, pojaviće se pojedinačno pobeljena područja u obliku tačaka; sa očiglednim nedostatkom selena (Se), područja izbeljene kože postanu veća i jasnija.

Nedostatak joda u organizmu:

Za dijagnostiku uzimamo 5% rastvor joda. Uzimamo štapić za uši, umočimo ga u jod i njime nacrtamo kvadrat veličine 3×3 centimetra (svakako ga obojimo). Po vašem izboru crta se kvadrat: na unutrašnjem delu zgloba, na stomaku, unutrašnjoj površini butina, unutrašnjem delu podlaktice. Pustite da se jod potpuno osuši. Ako nacrtani kvadrat joda nestane brže od jednog dana, to ukazuje na nedostatak joda u telu.

Test kiseline u želucu

Nekoliko minuta pre jela popijte 50-100 ml čistog sok od ceđene cvekle. Cvekla sadrži supstance zvane betacijanini, a kada je pH želučane kiseline normalan, te supstance se raspadaju. Kada je kiselina u želucu manje nego što je potrebno, betacijanini se ne uništavaju, u tom slučaju će urin biti jako crvene boje.

Test dehidracije tela

Kritični nedostatak tečnosti u telu ili dehidratacija mogu se lako identifikovati štipanjem kože na podlaktici: ako je telo hidrirano, koža se trenutno vraća u prvobitni položaj, ako ste dehidrirani ostaće nabori od štipanja.

U svakom slučaju posetite lekara, a pre toga uradite sve laboratorijske analize. Samo tako možete potpuno da proverite svoje zdravlje.

About admin

Check Also

“NIJE MNOGO OSTALO DO POTPUNOG ZATVARANJA” Lončar: Jedina mera koja možda može da donese rezultat je da ZATVORIMO…

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar govorio je večeras o novim merama, epidemiološkoj situaciji u Srbiji …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *