8 svakodnevnih stvari koje imaju skrivenu svrhu

Stvari koje svakodnevno koristimo postaju tako ogroman dio naše rutine da rijetko primjećujemo njihove najjednostavnije osobine. Međutim, pažljivo pogledajte i možda ćete primijetiti da su vaši omiljeni predmeti dizajnirani za mnogo više nego što ste mislili. Na primjer, male četkice pored pokretnih stepenica nisu za čiščenje cipela, već su zanimljivo sigurnosno obilježje.

1. Sitni gumb na vašim trapericama nikada nije bio istinski priznat.

Ove sitne tipke nazivaju se zakovice i postavljene su na vaše traperice na mjestima koja su najvjerovatnija od punjenja od naprezanja ili pokreta. Sada znate što ove pare traperice u vašoj garderobi ostaju zauvijek.

2. Udubljenja na dnu šalica

Ovi mali žljebovi na dnu vaših šalica dizajnirani su tako da im pranje u perilici posuđa bude ugodnije. Kad su postavljeni naglavačke, žljebovi omogućuju da voda teče umjesto da zastaje i prolije se po nogama kad ih izvadite van.

Oni također omogućuju da hladan zrak struji ispod šalice i sprečava ih da puknu kada se zagrijavaju vrućim napicima.

3. Rupe na ručkama posuđa nisu samo za objesiti ih.

4. Rupa u kapici olovke nema nikakve veze s olovkom ili tintom.

Ko nije žvakao ovo na predavanjima? Nije čudo što se većina nesreća gutanja događa kod djece u dobi od 6-15 godina.

Poklopac ima otvor koji omogućava prolaz zraka da se spriječi gušenje ako ga netko proguta.

5. Mali utor na kraju mjerne vrpce

 

Većina mjernih vrpci dolazi s metalnom palicom s malim utorom na kraju. Utor može biti obješen na nokat za mjerenja, bez potrebe za drugom rukom. Primijetite pažljivo i vidjeli biste da je i ubod na jednoj strani nazubljen. To se može koristiti za označavanje bodova bez upotrebe olovke.

6. Ivice na tipkama “F” i “J” na tipkovnici

Jeste li se ikad zapitali kako jednostavno možete tipkati bez napora, ne gledajući tipkovnicu? Pa, zahvaljujući ovim malim rebrima na tipkama “F” i “J”, kažiprsti mogu pronaći druge tipke s mišićnom memorijom.

7. Četke sa strana eskalatora nisu za poliranje cipela.

Možda ste koristili ove četkice za eskalaciju za čišćenje cipela, međutim, ove su čekinje zapravo veliko sigurnosno obilježje. Jedan od najvećih razloga za slučaj eskalatora je da se ljudi odjene u njih i zaglave kad se preblizu stanu.

Ove najlonske čekinje igraju se s vašim umom i čine da držite noge podalje od suknje eskalatora, čime izbjegavate nesreće.

8. Strelica pored simbola spremnika za gorivo u mjeraču plina

Malena strelica pored znaka spremnika za gorivo na vašem mjeraču goriva prikazuje na kojoj je strani automobila vaš spremnik za gorivo.

Ova je značajka izuzetno korisna kada vozite unajmljeni automobil.