9 STVARI ZBOG KOJIH ĆETE POŽALITI ZA 10 GODINA: Ako sad radite broj 5. VAŠ ŽIVOT ZA 10 GODINA ĆE BITI UŽASAN

Sedmica za sedmicom prolazi u neprestanoj gužvi, a iza svega toga često nam nedostaju najvažnije stvari. Ipak, mogu proći godine da se to shvati.

1. DESTRUKTIVNA VEZA

Mnogi ljudi su u destruktivnoj vezi jer se boje biti sami. Ipak, desetinama godina kasnije postaje jasno da je bolje biti sam nego živjeti s osobom koja donosi puno razočaranja, boli i uvreda.

2. PROVODILI STE MALO VREMENA SA NAJMILIJIMA

U ciklusu radnih i kućnih obaveza mnogi od nas vrlo malo obraćaju pažnju na svoje voljene. Nažalost, to često shvatimo u tragično vrijeme: djeca odrastaju i započinju samostalan život, topli odnosi sa supružnicima nestaju, roditeljima se dogodi nešto tragično.

3. BESPOTREBNO TROŠENJE VREMENA

Gledanje TV emisija, čavrljanje na društvenim mrežama, igre putem telefona – sve to uzima puno vremena. Ipak biste ga mogli potrošiti na mnogo korisnije stvari i time značajno poboljšati kvalitetu svog života.

4. NEZDRAV NAČIN ŽIVOTA

Uništavamo svoje zdravlje kad se svaki dan prepustimo iskušenjima i imamo loše navike. Pa čak i ako se čini da je naše zdravlje sada u redu, nakon nekog vremena najvjerojatnije ćemo osjetiti posljedice tako neozbiljnog odnosa prema njemu.

5. MALO STE PUTOVALI

6. PUNO STE RADILI

Posao je bitan, ali nikada nemojte zaboraviti prijatelje.

7. PRESTALI STE UČITI NOVE STVARI

Stalno usavršavanja donosi ne samo više mogućnosti za profesionalni rast već i povećanje samopouzdanja, čineći vas drugima zanimljivom osobom.

8. POSAO KOJI MRZITE

Često nastavljamo raditi na mjestu koje mrzimo samo zbog vlastite neodlučnosti i nespremnosti da napustimo zonu udobnosti. Ipak, ako u svom životu ne riskiramo i ne promijenimo nešto, jednostavno možemo nestati u poslu koji nas ne zanima.već

9. PREVIŠE STE SANJALI, A PREMALO AKCIJE PODUZIMALI

Ako ne poduzmete korake da ostvarite svoje želje, sve će ostati samo fantazija. Ako cijeli život čekate savršene uvjete, možda nikada nećete imati šanse