BIO JE NAJDEBLJI DJEČAK NA SVIJETU, IMAO SKORO 200 KILOGRAMA: Smršao 106 kilograma, a evo kako sada izgleda, NEVJEROVATNO (FOTO)

Arja Permana (13) je sa samo 11 godina dogurao do nevjerovatnih 192 kilograma, ali u međuvremenu je uspio izgubiti 106 kilograma i doslovno se prepolovio.

Međutim, dječak se sad našao u problemu s viškom kože koja će mu morati biti hirurški odstranjena, piše Daily Mail.

Dječak iz Indonezije, kojeg se svojevremeno smatralo najdebljim djetetom na svijetu, već je s 10 godina imao probleme s kretanjem i disanjem, a morao se kupati u vanjskom bazenu. Jeo je pretežno brzu i prženu hranu, te pio slatke gazirane sokove.

Kad mu je zbog prevelike tjelesne težine život doveden u opasnost, Arya je postao najmlađa osoba na svijetu kojoj je ugrađena želučana prijemosnica, a takođe se morao podvrgnuti strogoj dijeti te je jeo ribu i povrće.

Danas ima 86 kilograma.

Iako priznaje da mu je u početku bilo teško jer se morao odreći svoje omiljene hrane, tvrdi da je sad puno sretniji.

“Danas mogu igrati nogomet, družiti se s prijateljima, igrati se, kupati se u rijeci. Onda nisam mogao ništa”, rekao je Arya.

Dječak je prije dve godine operisan, a u trenutku intervencije imao je 186 kilograma, a mjesec dana nakon operacije težio je 169 kilograma.

Njegova mama kaže da je Arja i dalje gladan, ali da njegov želudac jednostavno ne može više primiti onoliko hrane koliko je on unosio prije operacije.