“Djevojka dvije godine živi kod mene”

“Djevojka dvije godine živi kod mene, nikad nije dinar donijela u kuću, nema dana radnog staža, stalno je nezadovoljna i nervozna, ne radi ništa ni po kući (jedino što spremi ručak i to je to od nje), traži od mene novac da ide sa drugaricama na piće, a ja u žitovu nisam izašao u kafić, žali se kako nema šta da obuče a puni su joj ormari, dok ja idem pocijepan na posao.

Sinoć gleda tv, ja se spremam da idem u šah klub sa nekim kolegama i koleginicama, ona dobacuje kako bi mi bilo bolje da nađem neki dodatni posao umjesto što trošim vrijeme na gluposti.

Tu sam konačno pukao i izbacio sam je iz kuće.

Neka se vrati kod svoje mame pa neka nju zajebava. Nikad nisam imao djevojku prije nje, bio sam uvijek stidljiv i nespretan sa ženama, ona me je smuvala i izgleda koristila moju naivnost i dobrotu, dok sam je ja mazio i pazio kao princezu.”

BONUS

U braku sam četiri godine. Žena mi nije napravila ni jednom ručak, sjedi igra igrice. Malo nešto sredi u kući i to je to. Ne tražim da mi bude sluga, čistim i ja, volim kuhati, ali da mi napraviš jednom samo makarone u toku četiri godine braka… kuća nam je uvijek haos. Stvarno ne znam dokle više. Kada kažem da sam gladan ili da mi napravi nešto jednostavno, ljuti se. Prijatelji se isto žale na njenu generaciju. Samo sjede i gledaju opsjednuto u mobitel.

Bila sam u braku 5 godina, i prije toga u vezi 3 godine. Sve je bilo super, bio je pažljiv i otac i muž. Sve dok se on na poslu nije počeo družiti s jednim kolegom koji pije. Počeo je i on piti, doslovno se zadnjih dana nije trijeznio. Ja sam pokušavala s njim razgovarati, nagovarala ga na liječenje. Taj dan kad sam otišla, doslovno me premlatio, pala sam u nesvijest od udaraca (prije toga nikad nije digao ruku na mene). Kad sam došla sebi, uzela sam dijete i otišla, podnijela papire za razvod. Danas 6 godina nakon i dalje nemam nikoga, ne zato jer ne mogu nego zato što ne želim, mnogi me zbog tog osuđuju. Ali ja u svom djetetu imam sve, ne mogu zamislit da ikad više prolazim to što sam prolazila, a i da moje dijete ispašta radi toga. Prije sam se nervirala oko tih stvari. Imam stan, posao, dijete. Nas dvoje uživamo u našem miru i više me nije briga što će tko reći.