Doktor Kon otkrio šta mu se desilo 4 sata posle vakcinacije, ovo je za nauk svima!

Dr Predrag Kon, više od četiri sata nakon što je primio Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa, kaže da se oseća apsolutno dobro.Potpuno normalno se osećam. Ni mesto uboda nije mi oteklo, nemam nikakvu reakciju – kaže dr Kon.On nam je pokazao i Potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovid-19, koju mu je izdao “Batut”, a na kojoj piše da je primio “Fajzer Biontek” vakcinu, broj serije prve doze EK4241.Dr Kon je morao i da potpiše saglasnost za vakcinaciju, za koju kaže da je “uobičajena”.

Pripreme za vakcinisanje su bile takve da su nam izmerili temperaturu. I normalno ispita se svako pojedinačno da li je imao nekad alergijske reakcije, kako se trenutno oseća, da li ima nešto zbog čega ne bi trebalo da se vakciniše. To je suština. Dakle, sam taj poregled je više vezan za intervju koji se obavlja i tako će verovatno biti svuda – intervju, anamneza, postavljanje pitanja – objašnjava dr Kon.

Dr Kon je zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević, bio jutros prvi u Srbiji koji je primio vakcinu protiv korone.