GLUMAC IZ “LUD, ZBUNJEN, NORMALAN” BIJE BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU: Povukao se sa scene, sada otkrio DETALJE BORBE!

Glumac Senad Bašić (62) ostvario je upečatljivu ulogu u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan” u kojoj je tumačio lik Faruka.

Bosanskohercegovački glumac nedavno je sve rastužio objavom da se zbog bolesti na neko vrijeme povlači iz glume, a sada je u najnovijem intervjuu progovorio o svojoj borbi. “40 dana nisam bio na sceni”, rekao je za Dnevni avaz i otkrio da je završio na operaciji. “Tko god je bolestan i završi u bolnici nije dobro”, dodao je.

Otkrio je i da je bolest utjecala na njegov glas, ali da se sada stanje stabiliziralo te se vraća snimanju filmova i nastupima.

“Ima i kazalište i movie. Kralj Tvrtko igra u reprizama. Imam i dvije filmske premijere. Praznik praznine Jasmina Durakovića, movie koji je ljetos imao premijeru na Pulskom filmskom festivalu, a sada će biti premijerno prikazan u Sarajevu .Imam i movie koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke) scenarista i redatelja Pave Marinkovića.Premijere će biti u Zagrebu i Beču.U tom filmu govorim njemački, “ rekao je i dodao da su mu pomogle kćerka koja živi u Berlinu i unuka.