“HRVATI BI BILI GLADNI BEZ BEOGRADA” ĐORĐE

“HRVATI BI BILI GLADNI BEZ BEOGRADA” ĐORĐE

Đorđe David je bez dlake na jeziku progovorio o hrvatskim pjevačima, koji svoju karijeru grade u Beogradu.

On tvrdi da je veliki problem to što se, prema njegovom mišljenju, mnogo više cijene hrvatski izvođači, nego srbijanski, i da tome treba stati na put.

Đorđe je potkačio i Petra Grašu, za kojeg kaže da nikako ne može biti najveća regionalna zvijezda, te ga je uporedio sa Sašom Matićem, za kojeg smatra da je mnogo veća zvijezda.

-Konkretno, kada je Srbija u pitanju, mislim da mediji mnogo više tretiraju izvođače iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne nego domaće. Omjer je jedan naspram 14. Znači, ako imaš 14 miliona nečega što naš “Sokoj” plaća nabrojanim zemljama, te četiri države uplaćuju po milion našoj državi. Pritom, vi rijetko možete da čujete nekog našeg izvođača u Hrvatskoj, rijetko kad i rijetko gdje u Bosni, malo češće u Crnoj Gori. Nevjerovatno mi je za Petra Grašu da je on najveća regionalna zvijezda, to je notorna laž. Evo, Saša Matić, koji je imao dvije rasprodate Arene, zar nije onda on najveća regionalna zvijezda – počeo je priču Đorđe za srbijanske medije:

– Kada bi neko ovdje zabranio ili uslovio priču da hrvatski izvođači ovdje dolaze i nastupaju, vjerujte mi, bili bi gladni hljeba. To je ono što definitivno treba promijeniti kada je rokenrol u pitanju jer “cajke”, kako oni kažu, ili ovi drugi narodnjaci, stvar je koja, jednostavno, ide, koja kruži. No, ono što je srž, ono što je filozofija, ono što je jako, a to je naš pop i rok. Zašto je naš Željko Vasić lošiji od nekog njihovog? Zašto je naša Aleksandra Radović lošija od nekog njihovog? Mislim da je sve ovo loše, prvo loše za budžet države, za industriju zabave, a opet izgleda da ja jedini sebi dajem za pravo da pričam javno i komentarišem, dok su rokeri negdje postali miševi koji čekaju samo varijantu da odu na neku svirku, uzmu pare i budu što nevidljiviji.