“Imamo u društvu drugara kojem je žena bila glavna riba u gradu”

“Imamo u društvu drugara kojem je žena bila glavna riba u gradu.

Nema muškog koji se nije za njom okrenuo ili je muvao.

Sinoć se tako skupilo nas desetak kad u jednom trenu ulazi ona u kratkoj uskoj crnoj haljinici, visokim potpeticama, top našminkana i krenula kaže u grad.

Drugu je donijela ključ od stana. Bio sam u šoku što on na to ništa nije rekao. Mi koji smo njegovi drugari smo blenuli, a kamoli neće u nekoj diskoteci. Kad će on nama kako mu ne smeta što drugi sline za njom. Meni nije jasno što udana žena ima takva izlazit jer nije više klinka.

Uz to sve, nikom nije jasno šta radi s ovim našim drugarom. Ljepša, zgodnija, obrazovanija, financijski obezbjeđenija od njega…”

BONNUS

Pre neki dan u sred prodavnice napala me jedna žena, jer sam u rukama držao pakovanje uložaka, koje sam kupovao za svoju devojku. Počela da viče, kako ja muško, smem njoj da kupujem to, šta ako pogrešim, uzmem neke što njoj ne odgovaraju, kako sam neodgovoran, pogrešiću, i još ponešto. Ja nikako da joj objasnim da mi nije prvi put, i da mi je devojka rekla šta tačno da joj kupim. Gledali je oni ljudi sa strane, neki su nešto i dobacili, njoj. Na kasi mi kaže žena da nisam jedini kojeg je napala. Pre mene napala je neku devojku što je kupovala gumice za ono, šta će to njoj, kako je nije sramota, prošla devojka skoro kao ja. Šta koga briga šta ko kupuje, i ja sam viđao razne stvari po prodavnicama, pa nisam nikoga napadao, niti pomišljao na to. Svakakvih nas ima, i svašta hoda.

Muž i ja smo zajedno 9 godina, od drugog razreda srednje. Došlo mu je neko društvo, on je popio i čujem ga kako čežnjivo govori kumu: “Pogledaj kako je lepa” i vidim da pokazuje sliku koju je jedna devojka objavila na instagramu. Nikada nisu bili zajedno, zaljubio se u nju kada je imao 14 godina, ona mu nije uzvratila, a on se više od 10 godina kasnije i dalje oduševljava njome. Divan je otac, muž, drži nas kao malo vode na dlanu, znam da nikada ništa ne bi imao sa njom, ali baš nije fer.

Ne znam kako više da nekog upoznam za ozbiljnu vezu. Evo imam preko 30 ne moram se udati, ali želim nekog ozbiljnog partnera. Čisto za šetnje, popodnevne kafe subotom, neko vikend putovanje, pomoć oko kućanskih popravki, jednostavno razgovor. Možda nekad i planinarenje u dvoje, što da ne. Ali gdje da ga nađem evo gdje, još sad ovo s koronom. Ponestale su mi ideje.