“Imamo u društvu drugara kojem je žena bila glavna riba u gradu”

“Imamo u društvu drugara kojem je žena bila glavna riba u gradu.

Nema muškog koji se nije za njom okrenuo ili je muvao.

Sinoć se tako skupilo nas desetak kad u jednom trenu ulazi ona u kratkoj uskoj crnoj haljinici, visokim potpeticama, top našminkana i krenula kaže u grad.

Drugu je donijela ključ od stana. Bio sam u šoku što on na to ništa nije rekao. Mi koji smo njegovi drugari smo blenuli, a kamoli neće u nekoj diskoteci. Kad će on nama kako mu ne smeta što drugi sline za njom. Meni nije jasno što udana žena ima takva izlazit jer nije više klinka.

Uz to sve, nikom nije jasno šta radi s ovim našim drugarom. Ljepša, zgodnija, obrazovanija, financijski obezbjeđenija od njega…”

Imam prijatelja koji je svojoj ženi (izvabračna zajednica) instalirao na mob aplikaciju da ju može pratiti gdje se kreće, prisluškivati razgovore, čitati poruke i sl. Svaki dan i cijeli dan je na mobitelu i gleda/sluša šta radi. Nervozan je, čuje da ga ona ogovara i sl. a on ne može ništa reći jer bi ona shvatila da ju prisluškuje. Ne razumijem ga. Tolika patnja i sve i na kraju je nezadovoljan zbog cijele situacije. Mani se toga, ljubomora je rak…

Trebalo joj je godinu dana da shvati da ju volim bez obzira na to što je stopostotni invalid i nema desnu nogu. Presrećan sam što ju imam i što se napokon opustila samnom.

Ne znam koja cura ovo treba čuti, ali nema NIŠTA KRIVO u vezi sa TVOJIM TIJELOM! Celulit, strije, “šlaufi” i sve ostalo su potpuno normalne i prirodne stvari koje svi mi imamo. Prestani se pokušavati prilagoditi “savršenom kalupu” koji nam mediji stalno nameću. Svako tijelo je predivno i ne postoji stvar kao što je “dobro” ili “loše”, postoji samo zdravo i nezdravo, a ono dolazi u puno oblika.