KABLOVI VISE, LIMENKA U ZIDU I LOŠA ARMATURA: Profesor objavio slike propusta zbog kojih su se rušile zgrade, STRAŠNO

KABLOVI VISE, LIMENKA U ZIDU I LOŠA ARMATURA: Profesor objavio slike propusta zbog kojih su se rušile zgrade, STRAŠNO

Zamjenik turskog ministra za zaštitu životne sredine profesor doktor Mehmet Emin Birpinar, objavio je satelitski snimak Antakije, kao i fotografije zgrada kako bi ukazao na propuste koji su napravljeni na objektima koji su oštećeni nakon razornih zemljotresa u Turskoj.

On je na svom Tviteru objavio satelitsku fotografiju na kojoj je različitim bojama označio stepen oštećenja na objektima u tom gradu koji je pretrpio velika oštećenja nakon zemljotresa prošlog ponedjeljka. Birpinar je crvenom bojom označio mjesta koja su jako oštećena, narandžastom ona koja su pretrpjela srednja oštećenja, žutom lakša, zelenom neoštećena, crnom srušena, dok je ljubičasta bila rezervisana za objekte kojima preti hitno rušenje.

antakya-830x0

Foto; Twitter/@Mbirpinar

Ono što je mnogima privuklo pažnju je što su na mapi samo dva objekta označena zelenom bojom, odnosno, nisu pretrpjela oštećenja.

Govoreći o objektima koji su oštećeni u ovom području, on je ukazao i na brojna oštećenja koja su nastala na ovim objektima zbog grešaka vodoinstalatera i električara kotom njihove izgradnje.

Na fotografijama koje je postavio kao dokaz na Tviteru, vidi se kako su na nekim zidovima vidljivi kablovi, okrunjeni zidovi na kojima se vidi instalacija, oštećenja na armaturi stubova, koroziju gvožđa na armaturi, a ono što je mnoge zaprepastilo je činjenica da su na mnogim objektima majstori koristili gvožđe bez rebara.

(Telegraf.rs)