Ko su finalisti Zvezda Granda iz BiH? Njih devetero koračaju ka pobjedi

Ko su finalisti Zvezda Granda iz BiH? Njih devetero koračaju ka pobjedi

U finale ovogodišnjih Zvezda Granda iz Bosne i Hercegovine plasirali su se Sidik Šabanović, Šejla Zonić, Dino Suljić, Mirza Pandur, Antonija Čerkez, Đula Drini, Dejan Dačević, Rijad Rahmanović i Inel Nukić.

Ovo su njihove biografije.

Sidik Šabanović

Grand.rs

Sidik Šabanović ima 24. godine dolazi iz Visokog. Završio je srednju školu, ali se već godinama bavi profesionalno pjevanjem. Već nekoliko sezona se takmičio u „Zvezdama Granda“, a pred sedamnaestu sezonu se oženio, dok je prije nekoliko mjeseca dobio sina.

Šejla Zonić

Grand.rs

Šejla Zonić rođena je 14.1.1994. godine u Njemačkoj, a djetinjstvo je provela u selu nadomak Sanskog Mosta, danas sa suprugom živi u Tuzli.

Godinama je nastupala sa muzičkom grupom „Divanhana“ gdje je pjevala sve muzičke žanrove. Nakon nekoliko godina provedenih u bendu, odlučila je da krene sama da gradi karijeru. Njen daidža je poznati pjevač Kemal Malovčić.

Ranije je gostovala na N1 gdje je govorila o porodici, muzičkoj karijeri i učešću u Zvezdama Granda.

Dino Suljić

Grand.rs

Dino Suljić ima 26 godina, dolazi iz Zenice. Za sebe kaže da je duhovit i uvijek nasmijan momak, a upravo te osobine smatra svojim najvećim vrlinama.

Njega je jučer podržao i direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica Rusmir Isak te je pozvao sve Zeničane da glasaju za njega.

Mirza Pandur

Grand.rs

Mirza Pandur ima 26 godina dolazi iz Sarajeva. Zavšio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu smijer međunarodni odnosi i diplomatija.

On je unuk rahmetli Edina Ede Pandura poznatog interpretatora sevdaha bez kojeg recimo niti jedan Bajram kod muslimana i njegove pjesme “Nek’ mirišu avlije” je nezamisljiv. O djedu, ranijoj karijeri u banci i voditeljstvu na radiju govorio je za N1.

Antonija Čerkez

Grand.rs

Antonija Čerkez ima 27 godina i dolazi iz Širokog Brijega, po zanimanju je pjevačica.

Kao svoju najveću vrlinu ističe to što je ambiciozna, dok kao manu ističe tvrdoglavost.

Muzički idol Marija Šerifović.

Đula Drini

Grand.rs

Đula Drini rođena je 11.10.1999. godine u Cazinu. Zavšila je srednju turističku školu, smijer turistički tehničar.

Talenat za muziku naslijedila je od oca koji je poznati harmonikaš u Bosni i Hercegovini, a upravo je sa njim počela da nastupa.

Dejan Dačević

Grand.rs

Dejan Dačević ima 25 godina, dolazi iz Čajniča. Završio je ekonomski fakultet, a već godinama se profesionalno bavi pjevanjem. Pored muzike obožava da se druži sa prijateljima, a najčešće zajedno igraju blijar.

Rijad Rahmanović

Grand.rs

 

Rijad Rahmanović ima 26 godina i dolazi iz Donjeg Vakufa u Bosni i Hercegovini. Završio je srednju građevinsku školu. Pored pevanja umije da svira i harmoniku. Voli da vježba i ide u teretanu. Za sebe kaže da je smirena osoba, ali i da puno pažnje posvećuje detaljima. Muzički uzori su mu Saša Matić i Marinko Rokvić.

Inel Nukić

Grand.rs

Inel Nukić dolazi iz Živinica, rođen je 13.7.2006. godine i najmlađi je učesnik „Zvezda Granda“.

Još uvijek pohađa srednju školu u rodnom gradu, smijer zavarivač. U slobodno vreme se bavi pjevanjem.