PLAKALI SMO I REKLI MU DA NE MOŽE TO DA URADI! Šokantna ispovijest Jelene Đoković: Novak nam je REKAO DA JE KRAJ, a onda – preokret!

PLAKALI SMO I REKLI MU DA NE MOŽE TO DA URADI! Šokantna ispovijest Jelene Đoković: Novak nam je REKAO DA JE KRAJ, a onda – preokret!

Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, bio je spreman da napusti tenis prije pet godina! Ovu šokantnu informaciju u javnost je iznijela njegova supruga Jelena Đoković .

Novak Đoković je u drugom kolu Mastersa u Majamiju 2018. godine veoma lako izgubio od Francuza Benoa Pera sa 6:3, 6:4 i taj poraz mu je teško pao. U TikTok diskusiji sa američkim novinarom Grejemom Bensingerom, Jelena Đoković je otkrila najmračniji dan u životu najboljeg svjetskog tenisera.

Jelena je rekla da su česte povrede i prekid saradnje sa trenerom Andreom Agasijem negativno uticali na Novaka, te da je bio iscrpljen i muka od tenisa.

– Posle tog meča Novak je htio da odustane od tenisa – rekla je Jelena Đoković u podcastu i nastavila:

– Okupio je sve članove svog tima i rekao im. Znaš šta? Gotov sam! stajem! Plakali smo i govorili mu da ne može, da nije pravo vrijeme. Nije želio da igra tenis, a nije želio ni da vidi kako lopta prolazi pored njega.

Jelena je učinila sve da Novaku ponovo zavoli sport dok ju je gledao kako se zabavlja sa djecom na terenu.

– Nije želio da zna ništa o tenisu. Ali volim tenis i vodim svoju djecu na teren svaki dan. Trećeg dana je stigao i Novak. Vidio je da se zabavljamo i da to nije vrsta vježbe na koju je navikao godinama.

Onda se nešto prelomilo u njemu.

– Novak me je pitao da li može da igra i da uzme reket, ali sam ga odbila. Počela sam da ga zadirkujem i rekla mu da je odustao. Da je sada na nas crimson da igramo tenis. Na kraju je servirao i rekao da se osjeća dobro. Onda se vraćao svaki dan da igra tenis sa nama. Na kraju je pozvao svog trenera Marijana Vajdu i zamolio ga da nastavi sa treninzima.

Nedugo nakon toga, Đoković je operisan i vratio se tenisu bez bolova. Čini se da ga je pauza ponovo fokusirala i od tada je odigrao neke od svojih najboljih utakmica.

Treba napomenuti da je Novak nakon te krize 2018. godine odigrao fantastično i svojoj seriji sjajnih pobjeda dodao još 12 grend slem titula. Sada ih ima 24 i kako kaže, iako ima 36 godina, ne razmišlja o odlasku u penziju.

Kurir sport