PRVI POTEZ DRAŠKA STANIVUKOVIĆA KAO GRADONAČELNIKA BANJALUKE! Evo šta je uradio sa 50 KLJUČEVA OD AUTOMOBILA NA STOLU!

Svi ključevi službenih automobila, na moj zahtjev, vraćeni su u 16 sati u prostorije Кabineta, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Niko više nema pravo da koristi službene automobile u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj, poručio je Stanivuković.

Stanivuković dodaje da 70 odsto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave nakon radnog vremena.

– Donijećemo odluku da svi službeni automobili moraju biti obilježeni i ona je spremna. Spreman je i novi Pravilnik o upotrebi službenih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u vrijednosti od preko 100.000 КM, koje ćemo prodati, jer za građane Banjaluke postoje prioritetnije stvari – rekao je gradonačelnik Banjaluke i istakao da rasipničkom ponašanju moramo stati u kraj, te da je ovo samo prvi korak u tom naumu i da večeras donosi još niz odluka.

”Potvrđeno

Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 sati na moj zahtjev u prostorije Kabineta gradanačelnika.

Niko više nema pravo da službene automobile koriste u privatnom svijetu kao što je to do sada bio slučaja. Preko 70% službenih automobila nije bilo na parkiralištu ispred Gradskih uprava, ukorak radnog vremena. Donijećemo Odluku da svi službenici automobila moraju biti uobičajeni i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u blizini od oko 100.000 KM, koje se prodaju, jer za građevine Baje Luke postoje prioritetne stvari. Rasipničkom ponašanju mora stati u kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosi još niz odluka.”