REDŽIĆI SA DJECOM SPAVAJU NA SPUŽVAMA, A ŠEVALA IMA ČESTE NAPADE EPILEPSIJE: Priča iz Teočaka vas neće ostaviti ravnodušnim

UTursunovom brdu kod Teočaka žive Sabahudin i Ševala Redžić sa svojom djecom..

O kakvoj situaciji se radi, govori i činjenica da do našeg dolaska nisu imali ni televizora u kući, a Sabahudin… radi, bori se i donosi kući, koliko može… radeći na dnevnicu.

Ševala je bolesna, često ima napade epilepsije, a dječaci imaju po pet i šest godina.

Radim u mjesecu dva puta i to je to. Drva, šuma, kopanje, krečenje.. Teško, loše. Dječiji doplatak iznosi 80 KM. To je jedino stalno primanje koje imamo – govori nam Sabahudin.
Ševala nam kazuje kako im je u kući najpotrebnija hrana i da se zamijene stvari koje su dotrajale. Dodaje da ih sve četvoro spava na spužvi.

Pomogne nam kako ko može. Zarađujem u zavisnosti koji posao radim. Išao sam raditi u Sloveniju, ali nisam mogao, jer su mi rekli da ne mogu ljekarski proći. Uradim pretrage, sve uredu. Ne znam šta je. Ja se dobro osjećam. Trudim se da othranim ženu i djecu – pojasnio je Sabahudin.

Ševala je tokom našeg boravka bila posebno tužna, kaže nam da je posebno pogađa priča i stanje u kojem se nalaze njena djeca, suprug i ona.

Volio bih da imam auto, goveda, ovce, svejedno. Da imam stoke. Dok sam imao frezu, zarađivao sam, živjelo se nekako… unhappy nikako. Ovdje nijedan taksi ne može doći kad je zima. Najgore mi je zbog djece – teška srca nam je ispričao Sabahudin.

Video pogledajte ispod: