SANJATE BRAK I VLASTITO VJENČANJE: Izračunajte optimalno vrijeme KAD BISTE TREBALI STATI NA LUDI KAMEN

Australijski matematičar “otkrio” obrazac po kome se izračunava najbolje vrijeme za vjenčanje na osnovu statističke tehnike poznate kao “optimalan prekid”.

Hladan nos ukazuje da se nešto važno dešava sa mozgom

Ako niste sigurni kad je vreme da se ženite ili udate, pozovite u pomoć matematiku. Australijski matematičar profesor Entoni Duli “otkrio” je formulu za izračunavanje idealnih godina za brak.

Sve što je potrebno jesu godine kada su momak ili djevojka prvi put počeli da razmišljaju o braku i godine koje su postavili kao gornju granicu za stupanje u brak.

– Korišćenje matematike u ljubavnim pitanjima pomalo je opasno. U životu se susrećemo s jakim emocijama i treba dobro razmisliti. Ali, ako želite da izračunate pravi trenutak kada je vreme da postanete ozbiljni, to može da vam kaže matematička formula – smatra ovaj profesor matematike sa univerziteta Novi Južni Vels u Sidneju, piše “Dejli mejl”.

Formula se zasniva na statističkoj tehnici poznatoj kao “optimalan prekid” ili “najbolje vrijeme da se nešto učini”.

– Oni kojima je prošao optimalan rok za vjenčanje, ne treba da paniče, već da zaprose djevojku sa kojom su trenutno u vezi ili da djevojke prihvate ponudu prvog prosca – savjetuje Braun. On dodaje da se formula može primeniti i čak da bi se vjjenčani prsten izbjegao.

Kako da izračunate

1. Izaberite godine koje su gornja granica za ženidbu, npr. 39 i te godine nazovite “n”

2. Odredite godine kada ste ozbiljnije počeli da razmišljate o braku, npr. 20 i te godine nazovite “p”
3. Oduzmite “n” od “p” (39-20) i pomnožite s 0.368 (19×0,368 je 6,992)
4. Saberite 6,992 sa “p” i dobićete konačni rezultat da je 27 godina optimalno vrijeme da se ženite ili udate