SEIZMOLOŠKINJA KOJA JE PREDVIDJELA

Seizmološkinja Slavica Radovanović koja je u ponedeljak predvidjela da će Rumuniju pogoditi snažan zemljotres koji će se osjetiti u Srbiji, ponovo se oglasila i dala je novu prognozu.

Slavica Radovanović, seizmološkinja koja je u ponedeljak predvidjela da će Rumuniju koji će se osjetiti i u Srbiji, sada se ponovo oglasila i prokomentarisala je današnji zemljotres u Rumuniji koji se osjetio duž cijele Srbije. Zemljotres u Rumuniji koji se dogodio oko 14 časova imao je magnitudu 5,5 stepeni Rihterove skale. Rekla je da bi današnji potres mogao da bude glavni u tom dijelu Rumunije.

“Mislim da je za ovaj prostor to gotovo i za Rumuniju i sa nama. Sve će ovo potrajati malo duže nego što bi bio veći. Prava Rumunija sa magnitudom 7,4 je dalje od nas, ovo što se desilo je bliže nama i ova zona nema više od te jačine. Tu je bio zemljotres i u decembru 1991. godine i imao istu magnitudu kao ovaj od 5,7 stepeni”, kaže Slavica Radovanović, seizmološkinja koja je predvidjela današnji snažan zemljotres u Rumuniji.