SVEKRVA OD 8 KVADRATA NAPRAVILA PRAVI RAJ ZA SNAHU IZ KRUŠEVCA: Pogledajte slike prije i poslije renoviranja, SNAHA ODUŠEVLJENA

Sobičak, ova Hrvatica je za sina i snajku iz Kruševca pretvorila u pravi, mali kutak

Stara krilatica kaže da kada ima volje, pronađe se i način da se nešto i ostvari, posebno kada je ljubav u pitanju. Primer toga je Karmela iz Bjelovara, koja je uz dosta truda, kreativnosti i želje, renovirala sobicu u porodičnoj kući i pretvorila je u mladenački raj za sina i snajku iz Kruševca.

Karmela se na Fejsbuk grupi “Majstor u svom domu” pohvalila fotografijama, na kojima se vidi kako je soba od nepunih osam kvadrata pretvorena u lijep kutak i privukla simpatije korisnika te društvene mreže.

Kako kaže za “Telegraf.rs”, ova 51-godišnja žena željela je da sinu i snajki priredi ugodno mjesto “koje je nastalo sa puno ljubavi”, kada dođu u posjetu.

– Sin mi se odselio u Irsku. Prošle godine se oženio, a snajka je iz Kruševca, tako da sam odlučila njegov sobičak da pretvorim u ovo što je nastalo sa puno ljubavi. Željela sam da imaju svoj kutak kada oboje dolaze ovdje.

On pristiže iz Dablina, a ona iz Kruševca, jer ona još nema vizu da se spoje kao porodica u Irskoj – priča Karmela.

Ističe da svi u ovo vrijeme “nastojimo nešto i da uštedimo”, te nam kaže da je stara sobica prodata i da je taj novac uložila u novi namještaj i renoviranje.

– Kupili smo krevet na podizanje sa velikim mestom za posteljinu i dvokrilni klizni ormar, koji nas je koštao oko 5.000 kuna (oko 660 eura). Pošto kad jednom jedva nagurate sav nameštaj, više vam ne pada na pamet da ga rastavljate.

Dali smo majstoru da hobluje parket i izlakira ga – objašnjava nam ova žiteljka Bjelovara kako je tekao proces renoviranja.

– Pošto je stolarija stara, a prozorčić je na severnoj strani, unajmili smo lokalnu firmu da nam po mjeri izrade PVC prozor. Krpili smo rupe na zidovima, pošto je stari nameštaj bio urađen po sistemu viseće kuhinje, sa tiplovima u zid. Gletovano je gdje je trebalo, šmirglano, a zatim okrečeno u “dvije ruke” – dodala je ona.

Karmela nam je objasnila da je uradila police kako bi mogla maksimalno da iskoristi prostor u delu sobe između dimnjaka i zida, te je okačila tu i sliku da upotpuni kompletan ugođaj.

– Takođe, restaurirali smo staru noćnu lampu koja je bila spremna za otpad. Danas smo naručili i žuti čupavi tepih za ulaz u sobu – kaže ona za “Telegraf.rs”.

Sve samostalno uči

Ova domaćica nam je otkrila da u slobodno vrijeme voli da radi nešto za sebe, te u njoj čuči duša prave umjetnice.

– Oduvek sam radila nešto sa rukama da bih upotpunila vreme i sve sam naučila samostalno. Tako su nastajale kreacije, a neke od njih ostale su kući, kao što su teglice od smjese cel-beta, akrilnih slika na staklu koje sam palila plamenom i dekupaži.. Uglavnom mi najviše leže majstorski poslovi preuređenja u samostalnoj izradi – kaže Karmela.