SVI SMO GA ZNALI KAO RADAŠINA, ALI ISTINA JE DRUGAČIJA: Sada je otrkiveno kako su ga ZVALI U SELU, ko bi rekao?

Učesnik rijaliti programa “Veliki brat” i “Farma” Radiša Miljković, poznatiji kao Radašin juče je sahranjen u svom rodnom selu Ljupten kod Aleksinca.

I dan nakon sahrane, prijatelji i porodica se opraštaju od Radašina, a jedna je posebno emotivna. Tako smo iz nje saznali da su u selu Ljupten, Radašina zvali po nadimku – Kigen.

Navodno, zbog slične frizure koju je Radašin imao sa fudbalskom zvijezdom, komšije su mu još prije mnogo godina nadjenule ovaj nadimak.

FOTO: PRINTSCREEN B92

– Dragi naš Radiša Miljković Kigen – večno ćemo te pamtiti! Tvoj MGNG – piše u čitulji.

Inače, Kevin Kigen je bio zvijezda engleskog fudbala i dvostruki najbolji igrač Evrope tokom 70-ih godina prošlog vijeka. Zanimljivo je da je Kevin Kigen pretučen u jugoslovenskoj policiji 1974. godine, kada je u Beograd doputovao na meč najboljih selekcija Engleske i tadašnje SFR Jugoslavije.

Incident se dogodio na beogradskom aerodromu: nekoliko engleskih fudbalera popelo se na vozilo za prenošenje tereta, a kada je policija naredila igračima da se smire i omoguće aerodromskim radnicima da neometano nastave posao, Kigen je odbio da se pomjeri.

Radiša Miljković – Kigenfoto: Printscreen

Fudbaler je tada odveden u policijske prostorije na ispitivanje, odakle je pušten pola sata kasnije, krvavog nosa, ali bez drugih vidljivih znakova sukoba, kako je u dopisu naveo zvaničnik ambasade Ujedinjenog kraljevstva u Beogradu.