TEA (9) IZ PODGORICE NAPISALA PISMO DJEDA MRAZU, DJEVOJČICA U SUZAMA, OVO JE BILA NJENA ŽELJA: Svi dijele njeno pismo

Pred novogodišnje praznike mališani širom svijeta šalju pismo Deda Mrazu i otkrivaju mu šta bi voljeli da dobiju na poklon.

Dječaci mahom traže kamiončiće, automobile ili sportske rekvizite, a djevojčice lutke, garderobu ili ono što roditelji ne dozvoljavaju dok su još male – šminku
To je uradila i Tea (7) iz Podgorice, očekujući da će Deda Mraz bespogovorno uvažiti njenu želju. Ali, to se, kako za Telegraf kaže njena teta, nije dogodilo.

A onda je uslijedio iskreni odgovor sedmogodišnjakinje koji je izazvao pravu buru na društvenim mrežama.

Dragi Djeda Mraze,

Ove godine ništa ne želim zato jer niko neće da posluša šta ja želim i ja sam zbog toga baš tužna.

Sretna Nova godina, provedi se dobro.

I jako bi’ sada plakala, ali neću zato jer nisam plačka.

Iskreno pismo djevojčice za samo nekoliko sati prikupilo je više od 2.500 lajkova i podjeljeno je nekoliko stotina puta. Mnogi su podržali Teinu iskrenost, a vjerujemo da je i mnogo onih koji bi Dkeda Mrazu poručili isto što i Tea: „Srećna Nova godina, provedi se dobro“ – jer će uobičajene žurke povodom Dočeka ovog 31. decembra u gotovo svim zemljama svijeta izostati zbog pandemije korona virusa.

Kontaktirali su tviterašicu koja je podijelila ovo pismo i saznali šta se, zapravo, krije iz Teine ljutnje.

– Tea je čitala prvo pismo koje je napisala Deda Mrazu i od njega tražila da joj donese šminku i neke sitnice za koje je još mala – kaže Teina teta.

– Onda su joj roditelji rekli da to ne može da dobije. U ljutnji je odmah napisala drugo pismo, ali se već poslije pet minuta razljutila i htjela da ga baci. Majka joj nije dala i tako je pismo ostalo sačuvano. Juče sam otišla da ih vidim i sasvim slučajno ugledala to pismo na frižideru. Šokirala sam se kad sam pročitala i morala sam da ga podijuelim negde. Nismo očekivali da će ovako daleko dogurati, ali ljudi su baš dijelili. Izgleda da se i njima svidjelo.

Novi.ba/Informer