“Umr0 mi je tata kad sam imala 5 godina”

“Tata mi je umr0 kada sam imala 5 godina. Od tad mama i ja živimo same prilično skromno. Sve “muške” poslove u kući radim ja.

Krečim, molujem, mijenjam crknute dijelove, kosim itd. mimo ostalih kućnih poslova i studiranja. Danas smo mama i ja čistile i krečile jednu od prostorija.

Ja sam onako uprljana od kreča krenula do kontejnera da bacim smeće, a trojica likova su uperili prste u mene i smijali se do suza.

Bukvalno su pali na kolena od smijeha. Ja sam smiješna što sve moram da radim sama sa majkom? Ja sam smiješna što nemam para da platim majstora, a želim da živim u čistom? Ja sam jadnica što želim da imam pristojan dom?

E baš vam hvala.

BONUS POUČNA PRIČA:

Evo jedne poučne priče…..

Jednog dana djevojčica od 12 godina je upitala svog oca, ”Šta ćeš mi pokoniti za moj sljedeći rođendan?”

Otac se smješio i rekao,” Ima još mnogo vremena, pa sačekaj do svog rođendana.”

Odmah nakon par dana od ovog razgovora, djevojčica se onesvijestila i odvezli su je u bolnicu.Nakon što su pregledali djevojčicu, doktor je izašao i saopštio porodici da djevojčica ima problema sa srcem i vjerovatno će umrijeti. Svi u porodici su bili šokirani što to čuju i nisu znali šta da rade.

Dok je djevojčica ležala na bolničkom krevetu otac je sjedio pored nje. Pitala je, ”Tata, hoću li ja umrijeti?”
Otac je odgovorio, ”Ne draga, ti ćeš živjeti.” Dao joj je topli zagrljaj i poljubio je u čelo.

Djevojčica je rekla, ”Kako možeš biti tako siguran tata?”Otac se okrenuo i rekao, ”Znam.”

Nakon nekog vremena kada se djevojčica oporavljala, u isto vrijeme je napunila 13 godina.Nakon što je došla kući, našla je pismo na svom krevetu.

Pisalo je: ”Moje drago dijete, ako čitaš ovo, to znači da je sve prošlo u redu kao što sam i rekao. Sjećaš se? Jednom si me pitala šta ću ti pokoniti za tvoj rođendan. Pa, u to vrijeme nisam znao šta ću ti pokloniti, ali sad moj poklon za ebe je MOJE SRCE!”

Otac je donirao svoje srce svojoj ćerki..!

*****

Naši roditelji nas vole, žrtvuju se da bi mi bili sigurni i srećni. Dakle, uvijek poštujte i volite svoje roditelje, jer ne znate zbog čega su sve odustali zbog vas.

(Izvor: Facebook)