DA LI SPIRALE STOJE MIRNO ILI SE POMJERAJU? – ŠTA VI VIDITE: Evo šta odgovor otkriva o vama

Sve što treba da uradite je da pogledate ilustraciju i primijetite pomjeraju li se spirale na njoj, a ako se pomeraju, kojom brzinom se miču

Mislite da ste potpuno smireni i bez stresa? Pa, ova nova optička iluzija osmišljena je da stavi vaš um i oči na test, kako prenosi The Sun.

Optička iluzija dizajnirana je kako bi pokazala koliko ste zapravo pod stresom. Sve što treba da uradite je da pogledate ilustraciju i primijetite pomjeraju li se spirale na njoj, a ako se pomjeraju, kojom brzinom se miču.

Nakon što se vaše oči prilagode kretanju spirale, čini se da se statična slika ili smanjuje ili raste u suprotnom smjeru. Rečeno je da gledanje u ovu vrstu spiralne slike može čak uticati i na vašu sposobnost čitanja reči neko vrijeme nakon toga, jer vam one mogu privremeno skakutati pred očima.

Ako dugo posmatrate spirale, a one ostanu nepomične, to je dobar znak jer upućuje na to da ste vrlo smireni i opušteni.  Ali ako vam se čini da se polako vrte, to je signal da ste umorni i treba vam predah.

I svakako je najgore kada se vrte velikom brzinom jer to upućuje na to da ste pod izuzetno velikim stresom te je preporučljivo da se posavjetujte s ljekarom.