KINEZI TVRDE, RECITE KADA SE BUDITE TOKOM NOĆI I REĆI ĆEMO VAM KOJI PROBLEM IMATE:

Ako se stalno budite otprilike u isto vrijeme svake noći, Kinezi predlažu da obratite pažnju na vaš tjelesni sat. Kažu da svaki sat sna prije ponoći vrijedi 2 sata nakon ponoći, ali da biste se dobro naspavali, prvo trebate provjeriti svoje organe.

Od 21 sat. do 23 sata

Prozor između 21 sat. i 23 sata je povezan s vašim endokrinim i limfnim sistemom, kažu Kinezi. Ovi sistemi su aktivniji u to vrijeme. Ako nisu u ravnoteži, mogli biste se osjećati depresivno i loše.

Također, među ovim simptomima možete doživjeti osjećaj krivnje, neravnotežu hormona i poremećaj štitnjače. Trebate bolju rutinu odlaska na spavanje i zapamtite da je 22:30. posljednje je vrijeme kada biste trebali biti u krevetu kako biste bili sigurni da ćete zaspati do 23 sata.

Od 23 sata. do 1 ujutro

Ovo razdoblje odgovorno je za žučni mjehur. Pogrešan rad ovog organa dovodi do neuravnoteženog osjećaja nesigurnosti, loše prosudbe, poteškoća u donošenju odluka, sramežljivosti, bojažljivosti i visokog holesterola. Stručnjaci savjetuju da izbjegavate konzumaciju nezdravih pića i transmasti.

Od 1 sat ujutru do 3 sata

U tom razdoblju jetra je aktivnija.

Budite li se stalno u ovo vrijeme, možda imate previše loših navika, uključujući konzumiranje nezdravih pića i nezdrave hrane, osobito ako to činite noću.

Od 3 sata ujutru do 5 sati

Pluća su tokom ovih sati aktivna. Ako imate problema s ovim organom, možete osjetiti tugu, plitko disanje, znojenje i bolove u prsima. Pokušajte raditi vježbe disanja prije spavanja ili razgovarajte s prijateljem ili psihologom.

Od 5 sati ujutru do 7 sati

Debelo crijevo u ovom periodu radi aktivno. Kinezi predlažu da u svoju prehranu uključite više vlakana ili vode.

Autopijac.com