MUČE VAS NADUTOST, GRČEVI U STOMAKU I VJETROVI? Donosimo vam način ako da očistite crijeva prirodnim putem

Detoksifikacija crijeva ili čišćenje crijeva podrazumijeva pražnjenje sadržaja crijeva, posebice kad se radi o problemu konstipacije. Zatvor stolice je neugodno stanje koje uzrokuje nadutost, grčeve u trbuhu i vjetrove, a možete ga probati izliječiti prirodnim putem.

Ako vam ne pomažu čajevi protiv zatvora ili drugi biljni preparati, probajte s laksativima ili klistiranjem kod kuće. Klistiranje ne može ukloniti tzv. toksine iz tijela ili izliječiti bolesti, ali može potaknuti rad crijeva.

Čišćenje debelog crijeva kod kuće se provodi klistiranjem, najčešće pomoću vode ili slične tekućine. Klistiranje je sigurno ako se pažljivo provodi i ako točno znate čemu služi.

Klistiranjem se ne možete riješiti “toksina” iz tijela ili izliječiti tumore, AIDS ili bilo koju drugu bolest. Čišćenjem crijeva kod kuće možete olakšati probleme zatvora i potaknuti rad crijeva.

Čišćenje crijeva vodom se provodi na sljedeći način:

Poseban pribor za klistiranje kupite u ljekarni.

Mlaz vode pod malim pritiskom ubrizgavate preko anusa u donji dio debelog crijeva.

Nakon klistiranja ćete se osjećati neugodno i imati česte nagone za nuždom. Klistir ne smijete obavljati prečesto kako ne biste poremetili prirodnu peristaltiku crijeva i mikrofloru crijeva. Klistiranje je učinkovito samo za donji dio crijeva, odnosno dokud voda uspijeva proći.

Važno je napomenuti kako je brzo čišćenje crijeva klistiranjem zadnji način koji trebate probati za liječenje zatvora. Prije toga probajte promijeniti prehranu i jesti više vlakana te piti puno više vode. Možete koristiti i laksative ili neki biljni čaj za poticanje mišićnih kontrakcija.

Čišćenje crijeva gorkom soli se provodi tako da se popije otopina te soli u vodi. Gorska sol za probavu je magnezijev sulfat koji izvlači vodu iz stijenke crijeva te tako omekšava stolicu i poboljšava kretanje crijeva. Služi kao laksativ i primjenjuje se isključivo na prijedlog liječnika.