NAPRAVITE DOMAĆI MELEM ZA BOLOVE U MIŠIĆIMA: Potrebne su vam samo 4 namirnice koje već imate u kuhinji!

Bolovi u mišićima nazivaju se i mialgija, neovisno o uzroku. Oni mogu nastati uslijed intenzivnog fizičkog napora, ozljede ili uslijed pojave nekih upalnih procesa.

U većini slučajeva mialgija ne predstavlja opasnost za osobu, nego se više radio o neugodnom osjećaju boli te pritom može biti otežano opustiti se, zaspati ili obavljati svakodnevne aktivnosti. Većina bolova u mišićima javlja se uslijed napetosti u mišićima (čime pridonosi nepravilno držanje tijela i sjedilački način života) ili ozljeda (kao što su uganuća, modrice, povrede) nakon vježbanja i pretjeranog fizičkog napora.

Ako as muče bolovi u mišićima i kostima, spas možete potražiti i u svojoj kuhinji.

Za pripremu ovog narodnog pripravka trebaju vam: med, senf, sol i soda bikarbona. Pomiješajte po žlicu od svakog sastojka i dobro izmiješajte da dobijete homogenu mješavinu. Melem stavite u praznu ambalažu po želji i čuvajte u hladnjaku.

Nanesite melem na bolno mjesto, preko stavite plastičnu vreću, a zatim omotajte vunenim šalom. Držite tako oko dva sata.

Tretman možete napraviti prije spavanja, tako da vam melem bude na bolnom mjestu tijekom noći. Ujutro temeljito isperite melem.

Za najbolje rezultate ponavljajte tretman četiri do pet dana uzastopno.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Autopijac.com