OBRATITE PAŽNJU: Ovi simptomi su pokazatelj ozbiljne bolesti

Normalno je da se s vremena na vrijeme ne osjećate dobro – ali ako imate stalne simptome i ignorirate ih jer su “blagi”, mogli biste ugroziti svoje zdravlje.

Evo pet znakova koji ukazuju da bi vaši naizgled blagi simptomi mogli biti znak nečeg ozbiljnog:

Umor

Osjećaj umora može biti znak dijabetesa tipa 2. Iako je neobično, nekontrolirani dijabetes može biti uzrok umora. Ovi pacijenti općenito imaju i druge simptome dijabetesa kao što su prekomjerna žeđ, učestalo mokrenje i zamagljen vid.

Kratkoća daha

Kratkoća daha može biti znak bolesti srca. Mnogi ljudi koji imaju srčana oboljenja osjećaju nedostatak kisika svaki dan, navodi British Heart Foundation. Srčana stanja kao što su angina, srčani udari, zatajenje srca i neki abnormalni srčani ritmovi poput fibrilacije atrija mogu uzrokovati kratak dah.

Ova stanja mogu uzrokovati kratkoću daha iz različitih razloga. Ako vaše srce ne pumpa dovoljno krvi koja sadrži kisik, vaše tijelo reagira bržim disanjem kako bi pokušalo unijeti više kisika u vaše tijelo, zbog čega osjećate nedostatak zraka.
Problemi sa spavanjem

Problemi sa spavanjem

kao što je nesanica mogu biti povezani s produženim covidom. Poremećaji spavanja jedan su od najčešćih simptoma koje ovih dana imaju pacijenti koji pate od posljedica infekcije covidom.

Groznica

Groznica i povišena temperatura su čest simptom majmunskih boginja, upozoravaju stručnjaci. Drugi simptomi uz povišenu temperaturu poput malaksalosti ili glavobolje mogu se pojaviti prije osipa, ali se mogu pojaviti nakon osipa ili uopće ne biti prisutni.

Žutica

Žutica – gdje oči i koža poprimaju žućkasti ton – mogla bi biti simptom bolesti jetre ili ciroze. Visoki nivoi bilirubina mogu se pripisati upali ili drugim abnormalnostima jetrenih stanica ili začepljenju žučnih kanala.