SVI SU SE SAŽALILI NA PRINCA HARIJA: Osjeća se osramoćeno zbog ovih silnih poniženja od strane njegovih najbližih

Moglo bi se reći da je princ Hari ponovno “stao na žulj” Bakingamskoj palati nakon što se proširila informacija da je obaviješten o smrti svoje bake, kraljice Elizabete II “pet minuta” prije javnosti.

Britanski mediji su se raspisali da je vojvoda od Saseksa posljednji saznao tužnu vijest i da je prije njega premijerka Liz Tras saznala o kraljičinoj smrti. Ističu da je to još jedan primjer razdora između princa i njegove porodice.

Ove tvrdnje su naljutile Bakingamsku palatu i pogotovo što su postajale sve glasnije tokom bdenja, što je za njih iskazivanje velikog nepoštovanja. Zbog toga su dali obavehštenje na tako privatnu temu, što nije čest slučaj.

“Javnost je bila informisana o kraljičinoj smrti tek nakon što je obaveijšten svaki član kraljevske porodice”, oglasio se predstavnik familije.

collage-maker-19-sep-2022-05-59-pm

Inače, poslednjih dana se priča o nizu poniženja koje je princ Hari doživeo od svoje porodice. Naime, on i njegova supruga Megan Markl nisu pozvani na veliki prijem, za koji je pozivnicu dobilo na stotine svetskih vođa i pripadnici kraljevskih porodica iz drugih zemalja koji dolaze na kraljičin pogreb.

Iz Bakingamske palate su objasnili da je organizovano samo za članove familije koji aktivno izvršavaju svoje kraljevske dužnosti.

“Ludilo je što nisu pozvani tamo. Svi dolaze iz celog sveta odati poštovanje kraljici”, istakao je prijatelj para. Delu javnosti je to još jedan dokaz o problemima između supružnika i ostatka kraljevske porodice.

Nije to jedino poniženje koje je Hari doživeo. Kako je izvestio Daily Mail, Hari je slomljen nakon što je amblem sa kraljičinim inicijalima ER uklonjen sa njegove vojne uniforme koju je nosio tokom jučerašnjeg bdenja pored njenog kovčega.

Naime, u subotu se unučad kraljice Elizabete II, njih osmoro okupilo u Vestminsterskoj opatiji kako bi odali počast svojoj pokojnoj baki. Vilijam i Hari su bili u vojnim odorama i stajali na dva kraja kraljičinog kovčega.

profimedia-0724208369
Hari, koji je svojevremeno bio na vojnoj dužnosti u Avganistanu, već je jednom prilikom uskraćena šansa da nosi vojnu uniformu, jer je napustio kraljevsku porodicu, barem kada je reč o službenim dužnostima. Ipak, njegov otac, kralj Čarls III dozvolio mu je da nosi uniformu tokom bdenja u Vestminsterskoj opatiji.

No, vojvoda od Saseksa bio je zatečen kada je shvatio da su sklonjeni inicijali njegove bake sa epolete na uniformi, a navodno je razmišljao o tome da obuče jutarnju uniformu kako se ne bi javno osramotio. Ipak nije to učinio, a moglo se videti da njegov stariji brat Vilijam ima na epoletama prepoznatljiv monogram.
“Hariju je to slomilo srce. Uklanjanje inicijala njegove bake deluje kao namerni, promišljeni čin”, rekao je njegov prijatelj.

296757-princhari-ff

Dok je neko odlučio kazniti Harija, to nisu učinili bratu kralja Čarlsa III, princu Endruju koji je optužen za seksualno zlostavljanje u Americi. Uz to više ne izvršava službene dužnosti u kraljevskoj familiji.

Bez obzira na to, njemu je dozvoljeno da zadrži kraljevski monogram.

295917-profimedia0722747055-ls

Izvor:Stil