DR IGGY I TANJA SU HARALI SU MUZIČKOM SCENOM 90-TIH: A evo kako oni danas izgledaju, PRONAŠLI SMO NJIHOVE NAJNOVIJE SLIKE

Nazivali su ga “kraljem devedesetih” i začetnikom dens muzike na našim prostorima. Muzičar Igor Todorović poznatiji kao Dr. Iggy je sa svega 21 godinu počeo da se bavi muzikom, koja do tada nije postojala na našim prostorima. Kako je u jednom intervju objasnio, bilo je preteško naći pjevačicu koja bi mogla da izvodi tu vrstu muzike, a njegove kriterijume ispunjavale su Ivana Peters, Tanja Banđur i Vesna Pavlović.

Finansija nisu imali dovoljno, te je bilo teško izboriti se sa svim nedaćama koje je nosilo to vrijeme. Igor napušta DIF na drugoj godini, diplomirao je na višoj školi za trenere na odseku fudbal, i tako postao fudbalski trener.

Iako su 1995. godine punili diskoteke sa albumom „Oči boje duge“, PGP nije želio da im objavi album. Smatrali su da nije dovoljno komercijalan album. Dr. Iggy odnosi isti u drugu izdavačku kuću, koja ubrzo izdaje njihov prvi CD, koji se prodaje u pola miliona primjeraka. Tada njihova karijera kreće uzlaznom putovanjom. Nastaju hitovi „Suze u oku“, “Kad dođe kraj”,„Samo ti“, „Zbog tebe“ i mnogi drugi, i počinju mnogobrojni nastupi, te postaju regionalno popularni.

Inače, oko hita „Oči boje tuge“ postoje mnoge priče.

– Moj kompozitor Zlaja živio je na Medakoviću, vidio je neku lijepu djevojku u trolejbusu 29, svidjela mu se jako. Dobio je inspiracju za onaj uvod sa klavirom. Došao je kući, rekao majci: „Tišina, samo da snimim na kasetofonu“. Snimio je onda svirajući na sintisajzeru, napravio je pesmu, napisao je tekst. Izmenio sam rep i prilagodio ga sebi kako meni odgovora. Nastao je mega hit koji se i danas sluša – ispričao je Dr. Iggy jednom prilikom. Međutim, tih dana je kada je pjesma izašla sve je zanimalo ko je taj ženski glas koji pjeva, jer niko nije znao djevojku koja to izvodi.

– Tu priču su najviše pričale ljubomorne pjevačice u okruženju, to su bile Leontina Vukomanović i Goca Tržan. Nemam ništa protiv njih, nikada nisam imao. Ljutio sam se tada, iz ove perspektive sada kada gledam nisam trebao – rekao je Igor. Inače pjesmu zajedno sa njim izvodi pjevačica Ivana Peters.

“Blic” je sreo Igora i Tanju poslije jednog od nastupa, saznali su da pored nastupa svako ima svoj posao kojim se bavi, te da su i te kako uspješni. Tanja se bavi podizanjem svijesti o sportu u okviru sportskog udruženja Aktivnija Srbija, a njeni festivali imaju imaju ogromu posjećenost, dok je Igor profesionalni trener alpskog skijanja, te se time bavi tokom zime. Kako kažu, njihov život danas izgleda opušteno i bez tenzije:

ymtk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwlrrn01eqv8vmje1mgnjn2e3nwu5njcwyzvhnguwmthiyjbkyzdkn2muanbnkzmczqkaaieaaq

foto: Blic.rs

– I dalje me prepoznaju, jer sam bio dosta eksponiran u periodu najveće popularnosti, sad mi je to zanimljivo – priča Iggy, dok Tanja kaže:

– Mene mnogo manje prepoznaju, stalno me pitaju “Odakle se mi poznajemo?” Ja se nasmijem, pa poznajemo se – kroz smijeh poručuje pjevačica. Kada ih sretnu na nekom nastupu, veoma su nostalgični, te obično nastaju pitanja gdje su svih ovih godina:

– Pubilka na nastupima reaguje veoma emotivno, neki čak i plaču, da l’ od tuge ili od sreće… pomiješane su emocije – objašnjava Tanja.

(Novi.ba/Blic.rs)