10 razloga zašto PAMETNE ŽENE TEŠKO NAĐU DEČKA ILI MUŽA: Posebno razlog broj 6, ŽIVA ISTINA

Da li ste i vi primijetili da su žene koje su izrazito inteligentnije nesretnije u ljubavi?

Zašto je pametnim ženama teško da nađu ljubav?

1. Ne pristaju na manje

Snažne žene imaju visoke standarde i ako im se sviđa neko ko ih ne tretira kako zaslužuju, sklonit će se od tog čovjeka. Ne pristaju na kompromise kad su u pitanju njihovi standardi i očekivanja i znaju s kim žele biti.

elite-daily-studio-firma

2. Ne boje se da kažu šta misle

Ne boje se da kažu nekom da je pogriješio ili da laže. Zato ljudi često misle da su zastrašujuće. Uvijek će se zauzeti za sebe i druge.

3. Ne trebaju muškarca

Treba im ljubav i pažnja, ali ne trebaju muškarca da bi bile potpune. Ljubav im je uvijek izbor, a ne nešto na što pristaju iz straha od samoće. Zadovoljne su svojim životima i ljubav je samo šlag na torti, a ne potreba.

4. Znaju kako da nastave dalje

Naučile su kako dalje kad moraju. Nikad neće nekoga moliti da ostane s njima niti moliti za drugu priliku. Samouvjerene su i sigurne da će sve biti dobro i da će naći nekog boljeg.

ilustracija1

5. Ne dopuštaju da nekome budu jedna od opcija

Snažne žene ne tolerišu da budu tretirane kao jednu od opcija, da su samo jedna od žena s kojima muškarac izlazi. Cijene predanost i iskrenost i sve ostalo je nešto na što ne pristaju.

6. Ne igraju po pravilima

U ljubavi ili životu – one nikad ne igraju na sigurno. Njihova hrabrost i odvažnost uvijek iznenađuje i nikad se neće ustručavati da traže šta žele.

7. Znaju kako da se nose sa odbijanjem

Ne boje se da će im neko reći ne, čule su to i prije pa ih to neće spriječiti da ustraju u svojim planovima. Zanimljivo je da se snažne žene suočavaju s više odbijanja jer uvijek pitaju za ono što žele. Ne čekaju da prilika dođe k njima i odbijanje ih samo čini snažnijima.

8. Postavljaju teška pitanja

Ispituju muškarca o svemu onome što druge žene izbjegavaju, traže da se stavovi obrazlože i zanima ih kuda ide njihova veza. Tražiće da upoznaju porodicu muškarca s kojim izlaze, kao i prijatelje. Snažne žene su strastvene i znatiželjne u svim aspektima svojih života, a veze nisu izuzetak.

9. Već im je neko slomio srce

Iako djeluju čvrsto, u prošlosti su bile zaljubljene i povređene. Iz tog su izvukle pouku, ali svejedno nisu odustale od ljubavi. Još uvijek mogu da ponude ljubav, samo im je važno da znaju ko je toga vrijedan i da nije samo reč o nekakvoj igri.

10. Ne traže odobravanje drugih

Ne traže potvrde svog uspjeha, bilo da se radi o vezi, poslu ili kako da žive svoje živote. Znaju da će ih prava osoba jednom naći i čekaju da to vrijeme dođe. Ne dopuštaju svom statusu veze da definiše njihovu vrijednost.