“NAPRAVILI SU ME U ZATVORU, MOMAK ME OSTAVIO TRUDNU!” Ana Ćurčić u suzama, ovo niste znali o NJENOM ŽIVOTU

“Došla sam ovde da bih imala da plaćam kiriju bar godinu dana!”

Šarmen Soraja Leoni Altman ispričala je Ani Ćurčić svoju bolnu prošlost i maltretiranju i poniženjima koje je doživjela od strane majke i bivšeg dečka.

– Majka me je sa 18 godina izbacila – rekla je Šarmen.

– Što – pitala je Ana.

– Dobila me je sa 30, a udala se za oca koji je 26 godina. Od dana kad me je rodila kao da sam joj bila teret, kao da me je namerno napravila jer je bio u zatvoru. U zatvoru su me napravili, tamo se i udala. Uvek je imala velika očekivanja. Išla sam na klavir, engleski, italijanski, balet, izbor za mis. Nisam bila takva, nisam bila isklesana i bila sam turbulentna tinejdžerka. Nije mi dala da izlazim, pa sam bežala. Pobegla je sa mnom, našla mog očuha koji je još bogatiji i ocu namestila deset godina zatvora. Namestila je da otac ne može da mi priđe do osamnaeste godine – rekla je Šarmen.

– Pravog tatu je l’ si volela – pitala je Ana.

-Ne. Ona je meni govorila da sam go*no kao moj otac, tukla me je, malteretirala. Očuh mi je umro na rukama sa 12 godina. Kad je umro nisam imala zaštitu od nje, pa je sve svalila na mene. Imam i polu brata prema kom je super, za razliku od mene – rekla je Šarmen.

– Kakva si sa bratom – pitala je Ana.

– Sad nisam dobra zbog kuće u Somboru od 800 kvadrata. Izbacila me je iz testamenta. Kad sam bila u srednjoj davala mi je sto dinara za užinu, dovoljno da jedem. Ja sam htela da idem na kafu, da izlazim – rekla je Šarmen.

– Ona te je faktički gurnula u sve loše – rekla je Ana.

– Sve moje drugarice su bile sa starijim muškarcima, a ja nisam htela iako mi je trebalo za kafu, ovo, ono. Jednom me je zvala da pita da li sam prodala nešto, ja kažem jesam. Nije to bila velika svota, sitnica. Htela sam da budem stjuardesa, sa 14 godina. Sad shvatam zašto mi nije dala, ali je to u mojoj glavi bilo sabotiranje. Da bih ja njoj to vratila, završila sam u najgoroj srednjoj školi, za frizera. Nisam htela da idem u tu školu, pa sam išla oko škole. Da skratim, pitala me je da li sam prodala, ja rekla da jesam jer su mi trebale kafe, cigare i to. Tad me je izbacila rekavši da sam ja svoje prodala. Od tad nisam nikad ušla u kuću – rekla je Šarmen.

– Pa gde si živela – pitala je Ana

– U garaži kafića. Imala sam momka tu dve i po godine. Nisam htela da budem to što je htela jer ja to nisam, nisam za doktora, advokata. Izbacila me je bez stvari, četkice za zube. Mislila sam da će je ohladiti. Nisam imala nikoga, sama na svom. Napunim osamnaest, momak me ostavi trudnu jer ne želi više da bude sa mnom jer sam klošarka kao. Pobegla sam u Crnu Goru an sezonu da radim. Upoznala sam kosovara koji je stariji od mene petnaest godina. Pitao me je da idem sa njim na Kosovo i prihvatila sam. Posle pola godine – rekla je Šarmen.

– Što se trešeš Šarmen? Nemoj da pričaš ako ne možeš – rekla je Ana brišučći suze.

– Zaključao me je u stan godinu i po dana. Niko me nikad nije tražio. Nije me zlostavljao, ali nisam smela nigde. Išla sam samo uveče na večere sa njim. Živeli smo u Prištini – rekla je Šarmen.

– Kako si pobegla – pitala je Ana.

– Znala sam da je slab na porodicu. Ubedila sam ga da odem da se pomirim sa majkom. Molila sam ga danima i noćima da odem kući da je molim i prihvatio je. Bilo mi je samo da pređem granicu. Posle tri dana došao je za Sombor, našao me je. Molila sam majku da me spasi. Zvonim na kapiju i izvinim se, priznajem sve, molim da me prihvati bar mesec dana, a ona mi kaže da je to moj život i da nisam pod njenim krovom – rekla je Šarmen.

– Odem kod druga i meni zvoni telefon, ona zove. Kaže da dođem kući. Ulazim, a on i ona sede za stolom. Rekla sam da idem do toaleta i zapičim i pobegnem. Zato mi je bilo malo teško na izlaganju juče. Onda sam otišla i upoznala Džona koji me je povukao za Englesku, našao mi je stan, posao, spasio me je. Podrška, ljubav osam i po godina. Ostali smo u kontaktu, nismo bili jedno za drugo. Dobio je dete sa drugom dok smo bili zajedno. Ja sam prešla i preko toga – rekla je Šarmen.

– Je l’ si se vratila u Sombor, kome je pripala kuća – pitala je Ana

– Bratu. On neće da me primi jer je to majčina želja. Zato sam došla ovde, a bih imala da plaćam kiriju bar godinu dana. Da znam gde ću i šta ću. Položila sam za stjuardesu, ali moram da skinem ovu tetovažu. Pravi tata je umro, pukao je posle izlaska iz zatvora. Ništa mu nije ostalo, sve je izgubio. Mama je umrla pre godinu i po dana – rekla je Šarmen.

– Kako si se osećala kad je umrla? Iskreno – rekla je Ana.

– Užasno, iako je nisam videla deset godina – rekla je Šarmen.

Detaljnije u videu ispod: