Nekada su svirali na ulici, a danas žive u Beču i grade ogromnu kuću

Nakon što su pobedili u takmičenju „Ja imam talenat” 2010. godine i osvojili 100.000 evra, tada mali ulični svirači Pilerovi – Danijel, Darko i Sandra, su se preselili u Austriju, gde su doveli i roditelje.

Pilerovi su pre čitave decenije talentom osvojili Srbiju, a pobeda u muzičkom takmičenju im je bila polazna tačka da svoj put prokrče i van granica naše države. Porodično gnezdo svili su u Beču, a kupili su plac na kojem će uskoro početi gradnju impozantne kuće, dok se nagrade samo nižu.

Nedavno smo kupili plac na kojem planiramo da gradimo kuću od 560 kvadrata. Nalazi se na relaciji od 15 kilometara od samog centra Beča i ima sedam ari. Već je gotov plan našeg novog doma, čekamo samo odobrenje za gradnju. Samo za plac smo okvirno iskeširali oko 200.000 evra.

Želja nam je da pod istim krovom ostanemo Danijel i ja s roditeljima i našim porodicama – za „Blic” otkriva Darko Piler, i kroz osmeh dodaje da mu je pored brojnih uspeha najveći ponos i nagrada to što se ostvario u ulozi oca, baš poput njegovog brata Danijela:

– Ono što javnost ne zna je da smo Danijel i ja postali roditelji. Danijel sa suprugom Snežanom ima dve ćerkice, Sanelu i Nadu, moja mama se zove Nada, pa vam je jasno kako je devojčica dobila ime, rodila se baš na dan bakinog rođendana. Što se mene tiče, sa suprugom Tamarom imam sina Arhangela, koji je ime dobio po našoj slavi, Arhangelu Mihajlu, i očekujemo jednu devojčicu koja bi uskoro trebalo da dođe na svet. Sinu smo baš nedavno proslavili prvi rođendan. Zapravo, ove lepe vesti nismo krili, samo nismo želeli da eksponiramo privatan život, pogotovo decu.

Dok čeka da mu ćerkica stigne na svet, Darko kaže da ne planira da ima više naslednika, ali se šali na bratov račun, prenosi blic.

– Brat i ja smo posvećeni porodici u svakom smislu te reči. Što se dečice tiče, ja ovde stajem, želja mi je bila da imam sina i ćerku i to mi se i ostvarilo. Brat će morati da poradi do sina – priča on, i objašnjava kako većinu slobodnog vremena provodi vežbajući, s violinom. Postali su trostruki prvaci sveta u kamernoj muzici, a za sve je zaslužan njihov veliki trud:

– Austriju smo se preselili 2011. godine, brat i ja smo završili muzički konzervatorijum, sada smo zaposleni kao solisti u vojnom orkestru. Sviramo solo koncerte uz Austrijski orkestar, zaista puno vežbamo, trudimo se i radimo, idemo na takmičenja. Što se toga tiče, isto je ovde kao što je bilo i u Beogradu, disciplinovani smo, muzika nam je jako bitna.

Nostalgija za Srbijom je prisutna kod Pilerovih, pa našu prestonicu često obiđu:

– Volim da slušam našu narodnu muziku, Srbija mi nedostaje i kad god obaveze dozvole dođem do Beograda s porodicom – zaključio je Darko Piler.

Sestra ne svira violinu, bavi se šminkanjem

Iako su Pilerovi muzička porodica, Darko kaže da je sestra Sandra rešila da se oproba u drugom zanimanju, te da je njen trenutni izbor da se bavi ulepšavanjem žena:

– Sestra nije s nama u domu, ona živi u drugom stanu i bavi se ženskim stvarima, šminkom. Ona je zasad odustala od violine.