Slika stara 27 godina: Ovako je Ceca Ražnatović izgledala na svojoj maturi

Pevačica je izabrala kombinaciju za koju mnogi kažu da se u njoj ni danas ne bi osramotila.

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović proslavila je svoju veliku maturu 1991. godine, a tada je već bila velika zvezda, tadašnje Jugoslavije.

Ceca, tada Veličković, 1991. je napunila 18 godina, a mogla je da se pohvali nekolicinom ozbiljnih hitova i već zavidnom karijerom.

Pevačica Ceca

Za svoju proslavu mature Ceca je odabrala ciklama haljinu u kojoj je delovala seksipilno i koja je isticala sve njene obline.

Dok je pohađala osnovnu i srednju Veterinarsku školu, Ceca je danju učila, a noću odlazila da peva. Na nastupe prati je otac Slobodan, a onda ju je na moru zapazio Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, pa je potpisala prvi profesionalni ugovor sa PGP RTS-om i snimila album Cvetak zanovetak 1988 godine.

S ovom pesmom osvaja nagradu za najuspešnijeg debitanta na festivalu na Ilidži i krupnim koracima kreće u osvajanje estradog vrha.

Ceca na maturi
Kao prvo dete Mirjane i Slobodana Veličkovića, učiteljice i trgovca, Svetlana Veličković „Ceca“ rođena je u selu Žitorađa nadomak Prokuplja. Kada je dobila sestru Lidiju, Ceca je bila oduševljena pošto je dugo želela drugaricu za igru.

Sa devet godina prvi put je na lokalnoj svadbi uzela mikrofon u ruke i oduševila goste svojim peskovitim glasom koji će joj postati znak raspoznavanja.

Sa 15 godina (1989 godine) snima prvi album „Ludo srce“ i nastupa širom stare Jugoslavije. Sledeće godine objavljuje ploču „To, Miki„, to i prodaje je u čak 360 hiljada primeraka. Kupuje svoj prvi automobil, Mazdu 626 i pomaže roditeljima da završe kuću u Žitorađi.

Za 18. rođendan, 1991, Ceca promoviše album „Babaroga„, a nakon toga počinje da peva u inostranstvu. Tokom dramatičnih godina raspada Jugoslavije i rata u Bosni i Hercegovini, nastupala je samo u dijaspori i nije ništa snimala.

Dovodili su je u vezu sa Vladanom Lukićem, prvotimcem Crvene zvezde, zvezdarskim opasnim momkom Dejanom Marjanovićem Šabanom, a kasnije i sa Hajrudinom Samardžićem Harom, nekadašnjim fudbalerom banjalučkog Borca i vlasnikom više diskoteka u Evropi. Ceca ne komenatariše ove priče o svom privatnom životu.