Neverovatna transformacija: Ova devojka je smršala 55 kilograma

Danas niko ne može da je prepozna. Njena promena je ostavila mnoge u čudu.

Erika Lugo je dokaz da je moguće napraviti drastičnu transformaciju uz samo malo dobre volje. Kad joj je postalo fizički teško da se igra se sa sinom, konačno je shvatila da nešto mora da preduzme. U tom trenutku je imala 146 kilograma i veliki broj zdravstvenih problema.

“Jednog dana sam se probudila sa čvrstom voljom da promenim svoj izgled, da se dovedem u red i izgubim suvišne kilograme sa kojima se godinama borim.”

Foto: Printscreen Instagram / ericafitlove

Odlučila je da smrša pridržavajući se jednostavnog plana: učlanila se u teretanu i fokusirala da smanji kalorijski unos hrane.

Kad je počela da primećuje prve rezultate, shvatila je da sve kreće iz glave: “Najteži trening je onaj u glavi, ne sa trenerom u teretani. Kad i u mozgu i u srcu osetiš strast, znak je da si uspela. Ljudi moraju znati da ih ni bolest, ni debljina ne definišu i da su mnogo jači nego što misle”, kaže Erika.

“Godinama sam držala dijete po 2-3 meseca, ali nikad nisam uspela da smršam ovoliko. Jedino što sam sad promenila je pristup. Znala sam da će ovo biti dugo putovanje i da se rezulti neće videti nakon nedelju dana. Pronašla sam snagu i motivaciju u sebi i to je dalo rezultate. Dijete i treninzi su efektni jedino ukoliko imate čvrstu volju da uspete”

Za samo 12 meseci skinula je 55 kilograma, a cilj joj je da kroz naredne dve godine dođe do težine od 68 kilograma. Osim što je uspela da izgubi kilograme, ona je usela i da pokrene karijeru fitnes instruktora. Sada ona svojim primerom pomaže mnogim ženama da dođu do cilja i osećaju se bolje.

Foto: Printscreen Instagram / ericafitlove

Nisu sve vežbe jednako efiksne. Pronađite one koje odgovaru vašem telu, prenosi stil.kurir.

Još jedna zabluda koju je imala Erika je da se samo iscrpljjućim kardio treninzima može smršati. Međutim, shvatila je da vežbe snage i vežbe za oblikovanje daju bolje rezultate. Na taj način se kalorije mnog brže sagorevaju, a ujedno se i oblikuju mišići. “Uvek dajem prednost vežbama sa tegovima naspram kardio vežbi. Može se sve postići bez prevelikog iscrpljivanja u teretani”, zaključuje ona.