U Japanu muž i žena ne spavaju zajedno, evo zašto

Evo zašto bračni parovi u zemlji izlazećeg sunca praktikuju ovo

Koliko god da im je stan mali, bračne parove u Japanu ništa neće sprečiti da spavaju bar u odvojenim krevetima, ako ne sobama.

Ipak, to nije znak da imaju problem u braku, već nešto za šta veruju da im čini dobro na više načina. Evo zbog čega u Japanu muž i žena ne spavaju zajedno:

Različito vreme buđenja i odlaska u krevet

Ovo je prva stvar koja Japance tera da razdvoje sobe, ili bar krevete. Buditi drugu polovinu samo zašto što morate rano da ustanete ili se vraćate kasno, jednostavno ne dolazi u obzir. Japanci znaju koliko je dobar san važan za fizičko i mentalno zdravlje i čine sve da ga sačuvaju.

Bebe spavaju sa majkama

Majke u Japanu spavaju sa svojom decom i to se smatra veoma važnim jer se smatra da ova navika sprečava rizik od iznenadne smrti odojčeta i pomaže da dete ima stabilan srčani ritam. Otac treba sam da odluči da li će spavati sa njima ili će se preseliti u drugu sobu, ali ne sme negativno da utiče na san mame i bebe, prenosi krstarica.

Za Japance odvojeno spavanje znači mir

I dok ostatak sveta spavanje u različitim sobama uglavnom vidi kao budući razvod, Japanci razmišljaju potpuno drugačije. Oni jednostavno mnogo cene kvalitetan san, da neće dozvoliti da ih bilo šta tada uznemirava. Japanci ne žele da ih budi partnerovo hrkanje, okretanje, šutiranje u snu… I onaj drugi to apsolutno razume.