ODSJEKLA SAM DNO PLASTIČNE FLAŠE I GURNULA U WC ŠOLJU: Evo šta se desilo, KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALE?

Postoji puno stvari s kojima se svakodnevno mučimo, a koje bismo mogli obavljati puno lakše. Za to nam je potrebno samo par trikova i savjeta iskusnijih ljudi koji su pronašli odlično rješenje. U nastavku možete pročitati 11 takvih savjeta.

Odvojite čaše bez grebanja stakla

Čaše se ponekad mogu “zalijepiti” jedna za drugu ako su posložene kao na lijevoj slici. Kad ih razdvajate, ponekad budu izgrebane na pojedinim mjestima. Kako biste to izbjegli možete u gornju čašu uliti hladnu vodu, a donju stavite iznad vrele vode. Para će pomoći u razdvajanju čaša.

Plastične boce i WC

WC vam je začepljen? Postoji jednostavan trik koji će vam uštedjeti dosta novca i vremena. Uzmite plastičnu bocu, odrežite joj dno, stavite rukavice i gurajte bocu naprijed-nazad kao na slici.

Kako naći početak selotejpa?

Vrlo jednostavno, na kraju zalijepite kopču, spajalicu ili nešto slično. Sljedeći put nećete morati tražiti početak.

Lakše ulijevanje tekućina

Kupili ste bočicu mlijeka za kavu ili npr. ulje koje gore nema poseban čep za lakše korištenje, nego samo zaštitnu foliju? Uzmite vilicu i napravite par rupice ako se bojite da ćete svaki put proliti previše tekućine.

Kako brzo ohladiti piće?

I ovo je vrlo jednostavno. Uzmite vlažnu krpu, omotajte je oko boce i ostavite je 15-ak minuta u hladnjaku. Ovaj trik će vam ubrzati hlađenje.

(Izvor: Lajk.hr)