“OTPORAN NA ZEMLJOTRES”: Bizaran natpis i

Lokalitet Altinpark, koji pripada Fahriju Ozu Inšatu u Antakiji, u regiji Hataj, uništen je u zemljotresu. Od zgrade je ostao samo bilbord “otporan na zemljotres”, a vlasnik građevine navodi da su materijal iskoristili u izobilju, kao i da Bog ne može da uradi ništa u ovoj situaciji.

Dok je na hiljade zgrada uništeno u Hataju, hiljade njih je teško oštećeno. Jedna od srušenih zgrada je Altınpark Sitesi, koju je izgradio Fahri Oz Inšat u okrugu Aksarai, čija je izgradnja nedavno završena.

– Otporan je na zemljotrese. Altinpark Sajt je dizajniran po visokim standardima, koristeći visokokvalitetne, čvrste, izdržljive materijale i izgrađen od strane stručnih i profesionalnih timova, i čeka vas, naši vrijedni stanovnici – piše na bilbordu ispred kompleksa.

– Tačno je da je uništeno. Nema šta da se radi, to je Božja volja. Sve je urađeno pod nadzorom i u skladu sa pravilima o zemljotresima, nema šta da se radi. Ima nadzornika, postoji građevinska inspekcija. Ako smo nešto ukrali treba da se pregleda – naveo je vlasnik nakon potresa.

On dodaje da ništa nije ukrao, već da su prilikom izgradnje koristili previše materijala.

– Plaćam 16 miliona za građevinske inspekcije i Vlada mi je to uputila. Sav moj novac je nestao, hvala Bogu da je kompleks još bio prazan. Ranije smo gradili lokacije i zgrade i ništa im se nije dogodilo. U Hataju je samo ovaj uništen, ostali stoje – zaključio je on.