Stigla obavijest na Facebooku: EVO ŠTA JE DRAŠKO STANIVUKOVIĆ VEČERAS URADIO! Mnogi su ljuti

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banje Luke, jučer je na društvenoj mreži Facebook izazvao lavinu komentara najavom “da će Banja Luka ponovo biti ćirilična”.

To što je jučer najavio večeras je realizirao – jer se sada zvanična Facebook stranica Grad Banja Luka piše na ćirilici.

Podsjetimo, Stanivuković je jučer napisao sljedeće:

“Banjaluka će ponovo biti ćirilična.

Drveni abecedni panel, kao simbol moje velike želje da što više sačuvam naše pismo, donirao sam danas predsjedniku humanitarnog udruženja ‘ ‘ Baštinik ‘ ‘ Predrag Adamović. Kao gradonačelnik, donio sam još jedan red koji se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije grada na društvenim mrežama, objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj.

Moje očuvanje kao gradonačelnika Banjaluke će biti cijela strategija i smjer koji ćemo definisati, a sve u cilju očuvanja ćirilice i rada na važnom projektu, tako da što više javnih institucija ili preduzeća može njegovati naše pismo, a ja ću koristiti moja ovlašćenja gradonačelnika Banjaluke da pored imena javnih preduzeća, kao što je slučaj sa Eko Toplanom, koji su sada na latinskom jeziku, biće prikazana ćirilična verzija.

Grad Banja Luka će imati veliku širinu kada je riječ o saradnji sa humanitarnim udruženjem ′′ Baštionik “, i sa humanitarnim organizacijama ′′ Crveni krst “, ′′ Karitas ′′ i ′′ Merhamet “, a kao gradonačelnik naći ću načina da pomognemo svima, za Banjaluku, važne organizacije i udruženja. Prije nekoliko dana, u razgovoru sa biskupom Komaricom dogovorili smo mnoge važne projekte koje će Grad i Bishopric zajedno sa organizacijom ′′ Karitas ′′ realizovati u narednom periodu.

Pozivam sve ljude iz Banjaluke, da predstojeće praznike učine radosnijim, i našim ljudima na Kosovu i Metohiji kojima je potrebna ta pomoć”, napisao je Stanivuković, koji je na svom profilu dobio žestoke odgovore do rečenice da mu je potez – jadan”.