Nakon 6 godina čekanja i 720 000 neuspjelih fotografija ovaj fotograf je konačno uspio da uhvati “savršenu fotografiju” koja je oduševila svijet

Jedan fotograf je bio toliko uporan da napravi savršenu fotografiju da je zapravo nekoliko godina prošlo prije nego što je konačno uspio. Pogledajte rezultate i uživajte u ljepoti njegove “savršene fotografije”.

Alan Mekfadijen je fotograf iz Škotske. On se bavi fotografisanjem divljih životinja. Kako bi napravio savršene fotografije trebalo mu je 6 godina, a za 6 godina imao je 720 000 pokušaja, da bi napravio tek nekoliko idealnih. Ovaj fotograf je veoma strastven kada je njegov posao u pitanju, ali postoji još jedna stvar koja ga veoma motiviše, a to je ljubav prema njegovom djedu.

Početak

Razlog zbog kog je Alanov djed toliko bitan u ovoj priči jeste taj da je on zapravo bio razlog zbog kod se Alan odlučio za ovaj projekat.

Djed

Kada je Alan bio dijete gledao je kako ove predivne ptice prave gnijezda. Da to vidi, odveo ga je njegov djed.

Ono što je vidio, zapamtio je zauvijek

Ono što je vidio ostalo je urezano u njegovoj glavi. Uranjanje vodomara u vodu kako bi ulovio ribu bio je izvanredan i moćan prizor. Od tog trena, sanjao je da to ovjekovječi fotografijom.

Vodomari

Ove savršene fotografije njega nisu učinile poznatim, javnosti je on bio poznat od ranije. Međutim, mediji su bili veoma zainteresovani kada je on objavio ove fotografije.

Prolazili su sati

Mnogo sati je prošlo kako bi nastala ova predivna fotografija. Tačinije 4200.

Ovo je Alan sa svojom savršenom fotografijom

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*